The Retreat Lake

In alle rust kunt U hier met uw gezin de vakantie doorbrengen. Van snelwegen, treinen en andere zaken heeft U hier geen last. Op 8 hectare land vindt U The Retreat Lake. De flora en fauna hier is werkelijk schitterend, dat kan ook niet anders; deze grond was eerst in het bezit van een tuinarchitect. Vanuit het huis heeft U een prachtig uitzicht over het meer en de tuinen. Oja, U kunt ook rond het hele meer wandelen. 

Previous
Next

Vroeger een siertuin aangelegd door een tuinarchitect. Dat is te zien, een verscheidenheid aan bomen, planten en struiken. Een klein intiem watertje om verliefd op te worden.

– Rene, Fransekarpers.nl

Informatie

Accommodatie

In deze 6 persoons gite vindt U een open haar, televisie, luxe keuken (gas), magnetron, koelkast, vriezer en ontbijtbar.

Bij deze accommodatie zijn handdoeken en beddengoed inbegrepen. De badkamer is voorzien van een bad, douche, wastafel en toilet.

Van het heerlijke weer genieten doet U op het terras mét barbecue direct aan het meer. Voor de kinderen is er speelgoed aanwezig en een pooltafel en dartbord. 

Uw hengelsportmateriaal kunt U opbergen in een separate kamer. Compleet met vriezer voor Uw aas.

Previous
Next

Prijzen

Deze accommodatie kost u in de winter, herfst, zomer of lente €1200,- per week.
Hiervoor krijgt u het huis (met een max van 6 personen) en het gehele meer exclusief voor u (maximaal 4 vissers).

Een week loopt van zaterdag tot zaterdag, afwijkende periodes op aanvraag.
Als u uw boeking meer dan 8 weken voor aanvang van uw vakantie plaats vindt is er een aanbetaling van 250 Euro verplicht. Het restant van het bedrag dient maximaal 8 weken voor aanvang van uw vakantie op onze rekening te zijn bijgeschreven.

Als uw vakantie binnen 8 weken na boeking plaats vindt, dan dient het gehele bedrag in 1 keer betaald te worden.

U dient zelf voor een annuleringsverzekering te zorgen!€

De vorm van het meer is wigvormig, en het heeft een eiland met een bruggetje, rondom dit meer vindt u geen aangelegde stekken, u kunt rustig uw rodpod of banksticks op de plek van uw keuze in het gras plaatsen.

De vele overhangende bomen en takken doen hier de rest.

Het meer is tussen de 1 en 5 meter diep en de bodem is op de meeste plekken hard, maar her en der ligt er ook een laag slib op de bodem.

In het meer kunt u karpers tot circa 37,5 pond vangen (spiegel en schub), tevens kunt u hier uw best doen om meerval te vangen (tot circa 45 pond). In dit meer kunt u ook voorns en zelf snoekbaars vangen er zit absoluut geen Brasem, dwergmeerval of kreeftjes in het meer.

Sommige vissers hebben hier 40 vissen in een week gevangen, andere hadden beduidend minder geluk (?) en vingen 8 vissen.

In de omgeving treft u de plaats Chateau-Gontier, een plaats met uitstekende faciliteiten zoals een zwembad, een aantal supermarkten, winkeltjes, bars en restaurants en het is hier ook mogelijk om een boottocht te maken voer de rivier. Zoals elke zich zelf respecterende Franse plaats is er ook hier 1 keer per week markt. In de omgeving ligt verder nog de mooie plaats Laval en wie eens iets verder wil kijken kan binnen anderhalf uur naar St. Malo rijden (een aanrader).

Aan de (hele) kleine kinderen is gedacht, er is een kist met speelgoed, eigen tuinmeubilair, een speelhuisje en een paar speeltoestellen.

We weten dat veel van de bezoekers ervaren vissers zijn die het gezonde verstand gebruiken en respect hebben voor onze natuur en onze vissen toch hebben we gemeend om een aantal regels op te moeten stellen.

 • Maximaal 3 hengels per persoon.
 • Minimaal 12 ponds hoofdlijn.
 • Geen gebogen haken.
 • Micro barbed.
 • Alleen partikels die u bij ons koopt zijn toegestaan.
 • Noten zijn verboden.
 • Geen bewaarzakken.
 • U dient uw schepnet en weegsling thuis te laten, u dient gebruik te maken van onze schepnetten.
 • U dient uw onthaakmat thuis te laten, er zijn onthaakmaten en emmers voor het water aanwezig bij ons meer.
 • Open vuur is verboden, een kachel voor uw tent is wel toegestaan.
 • Laat geen rommel achter, we hebben vuilnisbakken staan, gebruik die aub.
 • Ga niet met modder laarzen/schoenen de gite in.
 • Laat uw hengels niet onbeheerd achter anders dan voor een bezoek aan het toilet, zorg dan dat een andere visser op uw hengels let.
 • Gaat u douchen, haal dan uw hengels uit het water.
 • Voerboten zijn toegestaan, u kunt ze ook bij ons huren.
 • Gebruik onze natuur niet als toilet, indien u dit toch doet zullen we u vragen te vertrekken.
 • U dient uw auto op de parkeerplaats te parkeren.

Interesse in The Retreat Lake?

close

Om met onze klanten in contact te kunnen blijven in covid tijd zullen we zo af en toe een nieuwsbrief doen uitgaan. Schrijft U zich er voor in?