Temple sur Lot

In Le Temple Sur Lot ligt het domein van Jan en Nicole, na een grondige renovatie is Chez Jan et Nicole geopend in Mei 2019 en Fransekarpers mag ze vertegenwoordigen. Een gite geschikt voor 2 personen die op 5 meter van de rivier ligt. Jan en Nicole kunnen niet wachten om u te ontvangen en rond te leiden om deze geweldige locatie met zwembad. Het huis is van alle gemakken voorzien.

Previous
Next

Op een warme dag aan en in het zwembad met een goed glas donkerrode Cahorwijn met op de achtergrond de rivier. Een ideale setting in een rustige omgeving om te genieten van een welverdiende vakantie. De zon gaat onder, wordt het een romantische avond of moet je partner toch even die karper van 16 kg scheppen.

– Rene, Fransekarpers.nl

temple sur lot

Informatie

Accommodatie

Op het afgesloten terrein verblijf je in de gite naast de woning van Jan en Nicole, De gite is pas gerenoveerd en voorzien van alles wat een (vis)vakantie compleet maakt. We lopen even door de gite heen, een ruime woonkamer met een gezellig eetgedeelte en een open keuken. In de keuken een oven, elektrische kookplaat, afwasmachine, ijskast en een diepvries.

Vanaf de woonkamer loopt je zo het terras op met uitzicht over de rivier, natuurlijk staan hier tuinmeubelen. Naast de woonkamer ligt de slaapkamer met daaraan vast een badkamer met inloopdouche. In de entree is het toilet en nog een apart hok met de wasmachine. Natuurlijk is hier het internet goed voor elkaar en gratis en is er nederlandse satelliet televisie.

Voor het terras ligt de (vis)steiger en naast het terras is er een zoutwaterzwembad die half mei open gaat en half september weer dicht gaat.

Previous
Next

Prijzen

De prijzen per week variëren van €550 tot €850,- voor actuele prijzen raad ik U aan om het contact formulier hier onder in te vullen.

Borg: €150,-

Schoonmaak (verplicht): €50,-

Wij hebben honden een stuk of 5 waarvan 4 teckels zijn, meestal blijven ze bij ons maar ze kunnen jullie wel eens komen begroeten. We houden ook kippen en hebben een boomgaard op het terrein met hazelnoten, loop er maar eens door. De kruiden op het rekje zijn ook voor onze gasten.

De rivier is bij ons exact 98 meter breed en er is in de korte tijd dat we open zijn al menig vis gevangen. U kunt bij ons een motorboot huren tegen een klein bedrag dit kan altijd handig zijn voor als u een meerval aan de lijn heeft.

In de omgeving zijn mooie vergezichten over de rivier, middeleeuwse stadjes, kerken, en sluizen die u zelf moet bedienen als u met een boot op stap gaat. We kunnen u altijd aan de leukste tips helpen voor als u eens een dagje wat anders wil.

Er zijn in de omgeving eenvoudige goedkope restaurants die kwalitatief heel goed eten serveren. In de winter zijn we gewoon open, is het wat kouder? We hebben een mooie houtkachel met een grote schoorsteen. Maar over het algemeen is het weer beter dan in Nederland en doet ons zwembad in de zomermaanden dienst als plek waar het heerlijk vertoeven is met uitzicht over de rivier.

Als je in Frankrijk wilt vissen, zijn er een aantal regels waaraan je je moet houden. Het is verplicht om in het bezit te zijn van een visvergunning. Zonder een vergunning kan je visavontuur nog niet beginnen. Ook moet je in het bezit zijn van een gestempelde zegel (timbre oblitéré) die overeenkomt met de tarieven van viskwekerijen. Beide documenten zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV’s, de sportwinkels en tabacs. De documenten worden direct meegegeven. Bij een overtreding moet je altijd je geldige vergunning kunnen tonen. De prijzen van de vergunning verschillen per departement en hangen ook af van het type vissen dat je uitvoert. Een dagtarief ligt gemiddeld rond de 10 euro en een vergunning voor het hele jaar ligt gemiddeld rond de 60 euro. Voor jongeren onder de 16 jaar kost een vergunning rond de 30 euro. Ook kun je een speciale vakantievergunning kopen (geldig van juni tot eind september). De prijs hiervan ligt gemiddeld ook rond de 30 euro.

Interesse in Le Temple Sur Lot?

close

Om met onze klanten in contact te kunnen blijven in covid tijd zullen we zo af en toe een nieuwsbrief doen uitgaan. Schrijft U zich er voor in?