Betaalwater met huisje, betaalwater met accommodatie, karpervissen met huisje

Over Fransekarpers.nl

Over Fransekarpers.nl – of over mij, want Fransekarpers.nl is een eenmanszaak, maar dit terzijde.

We gaan een heel eind terug in de hengelsporthistorie. Terug naar het moment dat je nog een tuigje, dobbertje en haakje samen met een bamboehengeltje in één verpakking kocht voor 2 gulden en 95 cent. Dit was in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Ik was dat jochie met die blonde krullen van 8 jaar die dan met dit materiaal in het park zat. Uiteraard samen met mijn vriendjes. Bamboe werd glasvezel en er kwam een molentje bij. En toen ik 14 of 15 jaar was stopte dit.

 

Inmiddels zijn de krullen vergaan en is het haar grijs met kale plekken, de tand des tijd zeg maar. Het vissen werd weer opgepakt. Ergens op een camping in Frankrijk, 25 jaar geleden, raakte ik besmet met het karpervis-virus. Stukje bij beetje werd er een set aangeschaft. Het begon met één hengel en een molen om vandaaruit naar een complete karper visuitrusting door te groeien. Het was ’trial and error’ in het begin, wat duurde het lang voordat ik mijn eerste Nederlandse karper had gevangen, maar ik zette door.

 

 

De afgelopen 25 jaar heb ik gevist in Nederland, België en Frankrijk. Op kleine verenigingswateren, rivieren, kanalen, betaalwateren en grote stuwmeren. Ben ik daarmee een goede visser? Nee absoluut niet, maar wel een visser die intens geniet én overal heb ik mijn vissen gevangen. Ik ging van het goedkoopste aas wat ik kon vinden, naar het zelf draaien van boilies. Eerst via een kant en klaar mix, later door alles zelf te maken. Geen smaak of geur was me te gek, pakjes ossenstaartsoep, sardientjes, palmrietsuikersiroop of lever alles was mogelijk en ging de boilies 

 

 

 

 

Karpervissen op betaalwater in Frankrijk, boek nu!
6 persoons accommodatie op Carp Quarry op www.fransekarpers.nl

Lot-Baits

2020 was het jaar dat ook de website lot-baits in het leven werd geroepen. Via Lot-Baits wordt er aas en end tackle aangeboden tegen scherpe prijzen.

Zo zijn we de eerste in Nederland die Sedo-tackle verkopen, dit Hongaarse merk (je weet wel ook een land met enorm grote vissen) is het grootste merk op end-tackle gebied in Hongarije met bijna 90 verkooppunten in het thuisland. En het mooie is we maken zelf met enorm veel plezier en tevredenheid gebruik van dit merk. We hebben dus besloten om het merk naar Nederland te halen en zo kan heel karpervissend Nederland op een goedkope manier met kwaliteitsspullen naar de waterkant gaan.

Tevens zijn we dealer van een deel van het assortiment van Northern Baits tegen de scherpste prijzen in Nederland en hebben we ons huismerk Lot-Baits. Lot-baits is geen fabrieksboillie maar een boillie die lokaal geproduceerd wordt in kleine hoeveelheden zodat we iedereen met vers aas naar de waterkant kunnen sturen.

Als laatste hebben we een kleine selectie van Gardner, zaken die een voordeel kunnen opleveren aan de waterkant.

 

Vakantie aan het water

Een aantal jaren geleden ontstond bij mij de behoefte om mijn vakanties aan het water door te brengen. Mijn vrouw (Jolanda) had daar geen enkele problemen mee zolang er voor haar maar een goed bed en goed sanitair beschikbaar was. Zo ontstond Fransekarpers.nl; een zoektocht naar de leukste plekjes in Frankrijk, iedere vakantie weer, totdat we voldoende aanbod hadden om er een website van te maken en een (part-time) bedrijfje op te starten.

 

Ik geniet ervan om mensen te helpen met het vinden van een passende locatie. Of het nu iemand is die voor het eerst naar Frankrijk gaat of iemand die al vele malen geweest is – ik help ze met alle liefde aan een mooi verblijf. Ik wil altijd weten hoe de opbouw van het gezelschap is, ik wil dat het een (vis)vakantie is voor alle deelnemers. Niet zelden zijn het de niet-vissende vrouwen die mij benaderen voor een locatie.

Zoekt U nu ook een mooie stek om te vissen, een luxe vakantie of een plek waar U  tijd met het gezin door kunt brengen? Dan kunt U me altijd benaderen via het contact formulier. Ik heb voor ieder wat wils en zal mijn best doen een geschikte match te vinden. Heb ik geen geschikte match? Dan zal ik ook dit altijd eerlijk melden en mocht ik weten of iemand iets passends in het bestand heeft, dan verwijs ik U uiteraard door.

 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief !

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

Schrijf u hieronder in op onze nieuwsbrief