betaalwater, karpervissen Frankrijk, vissen op betaalwater, eerste keer vissen Frankrijk

Ultimate lake

Naam water: Ultimate lake.
Grootte water: circa 5 ha.
Ligging: In de Mayenne regio in de buurt van Laval op 8 km van Gorron.
Bodem: Klei met stukken gravel.
Faciliteiten: Hard bivy’s (acht stuks), Luxe woning met 3 slaapkamers (geschikt voor 6 personen), complete luxe keuken, douche, toilet , wasmachine, tafels/stoelen, sky tv, dartbord, BBQ ruimte met picknickbanken.
Omgeving:  In groen agrarisch gebied, rustig gelegen aan een B-weg.
Eigenaar: Mick (Mickey) Spencer.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk.
Aantal vissers: Maximaal 8.
Hoeveelheid vis: Circa 350 karpers (spiegel en schub) vanaf 20 pond. Karpers tot 58 pond aanwezig met tien vissen boven de vijftig pond.
Exclusief te huur: Exclusief te huur,
Hengelsportmateriaal te huur: Voerboot.
Hengelsportmateriaal te koop: Boilies, pellets en partikels.
Afstand vanaf Utrecht: circa 790 km.

Extra’s: Foodpakket op aanvraag mogelijk (neem contact met ons op voor de voorwaarden).

 • Tijdens ons eerste bezoek in oktober 2012 aan dit water waren we onder de indruk van het water en zijn faciliteiten. We hebben wel vier keer gevraagd of de 5 HA klopte want we kregen de indruk dat het water veel groter was dan de aangegeven afmetingen.

  We hebben hier zelf (nog) niet gevist maar hebben met een aantal Engelse vissers gesproken die hier jaarlijks terug komen om hun PR scherper te stellen. De mannen gaven aan dat zeker in het begin dat ze hier waren haast elke vis een nieuw PB voor ze betekende en dat nu ze jaarlijks terug komen nog steeds met een PB naar huis gaan. In de week dat wij er waren werd er door zes man gevist, een visser had tot op het moment dat wij er waren (Donderdag) 1 vis gevangen, de rest had er meer gevangen, waaronder 1 visser had er inmiddels 9 op de kant gehad. De heren gaven aan dat de meeste vissen in de vroege ochtenduren werden gevangen maar dat er ook zeker overdag vis op de kant kwam. De grote vissen komen wekelijks op de kant en deze zijn er allen uitgezet  op 25 pond in 2004 toen Mick het water heeft aangekocht. Jaarlijks doet hij het meer “netten” om zo de groei van de vissen bij te houden. Karper onder de 25 pond die hij dan tegen komt wordt eruit gehaald en verkocht aan andere wateren.

  Door in het najaar en in de winter een uitgekiend voerprogramma samen te stellen blijven de vissen gestaag doorgroeien en de verwachting is dan ook dat de eerste vissen in 2013 de dertig kilo grens voorbij zullen gaan. Mick streeft ernaar om uiteindelijk een bestand over te houden van vissen die allemaal boven de 17 kg zijn.

  Rond het water staan 8 hardbivy’s, u kunt dus eventueel uw eigen bivy thuis laten en slapen in een hard bivy (houten schuurtje). Er zijn twaalf stekken gemaakt zodat er altijd vrije stekken aanwezig zijn, vlak voor ons bezoek was er een spiegelkarper van 27 kilo gevangen en Mick had deze even in een bewaarzak laten liggen om deze vis aan ons te laten zien. Hij vertelde dat de zwaardere vissen keer op keer gevangen worden, soms komt de topvis wel 2 keer in de week op de kant.

  De faciliteiten zijn hier goed te noemen, een mooie woning aan de waterkant met 3 slaapkamers met elk een dubbelbed. In de keuken een wasmachine en een vaatwasser, grote oven, grote koelkast/vriezer, magnetron, ontbijtbar, fornuis, waterkoker. In de huiskamer een luxe leren bankstel, Tv, een houtbrander. In het huis en rondom het meer is overal Wifi. De drie slaapkamers liggen op de eerste verdieping en één heeft er een TV en de bedden zijn bij aankomst opgemaakt. Op de begane grond een badkamer met ligbad, een aparte douche. U dient zelf handdoeken mee te nemen.

  Dit water kan alleen exclusief afgehuurd worden, Mick denkt dat het beter is als er een groep is die elkaar kent, de verdraagzaamheid is dan groter.

   
 • Het meer kost exclusief 2550 Euro per week met een maximum van 8 vissers met elk vier hengels.

  De aanbetaling gaat in onderling overleg.

  foodpakket is te boeken deze dient cash betaald te worden ter plekken.

 • Vissen mogen niet in bewaarzakken gedaan worden

  • Geen verbogen of weerhaakloze haken
  • Geen leadcore.
  • Maximaal 3 hengels per visser
  • Geen hengels onbeheerd achterlaten
  • Het maken van vuur is verboden
  • Verboden te zwemmen of waden in het meer.
  • Afval in afvalzakken doen.
  • Partikels zijn verboden
  • Alleen pellets die u van ons afneemt zijn toegestaan
  • Allen vers / bevroren aas (Geen houdbaarheid aas toegestaan)
  • Gebruik alleen schepnetten, weegzakken, onthaakmatten geleverd door het water
  • Geen roeiboten, maar voerboten zijn toegestaan
  • Geen gevlochten hoofdlijnen
  • Plaatselijke wildlife en natuur moet worden gerespecteerd
  • Hou de poort altijd gesloten
  • De start van je vakantie is op de dag van aankomst vanaf 12 uur

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*