betaalwater, karpervissen Frankrijk, vissen op betaalwater, eerste keer vissen Frankrijk

Les Basses Berthieres

Naam water: Les Basses Berthieres

Grote water: Circa 2,5 HA

Ligging: 4 km van Chateau Gontier in het zuiden van Mayenne 30 km onder Laval.

Bodem: Zachte plekken, harde plekken, gravel

Faciliteiten Compleet ingericht huis voor 6 personen. Het huis heeft 3 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden. Er is een compleet ingerichte keuken met o.a. een wasmachine en een vaatwasser. Twee slaapkamers zijn beneden, hier is ook een badkamer. De derde slaapkamer is boven, deze heeft een eigen badkamer.

Faciliteiten 2: Een poolbiljart, een open haard in de huiskamer. De huiskamer heeft openslaande deuren naar het terras en de veilige tuin met tuinmeubilair en een bbq.

Omgeving: Op drie kilometer afstand ligt Chateau Gontier, hier kunt u paardrijden, fietsen huren, kano’s en boten huren. Verder heeft dit stadje alle nodige voorzieningen. tevens is er een wildpark waar dieren uit de Franse wildernis worden opgevangen.

Eigenaar(s): Alan & Jill Shelby

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Aantal vissers: maximaal 4 vissers, het huis bied plaats aan 6 personen.

Hoeveelheid vis: circa 110 karpers tot 47 pond.

Exclusief te huur: Ja, maar ook losse stekken te huur.

Hengelsport materiaal te huur: Voerboot (angling technics), maar ook stretchers (scheelt een hoop ruimte) voor 20 euro per week.

Hengelsport materiaal te koop: Boilies en pellets (er is een vriezer aanwezig waar u uw eigen aas ik kan opslaan).

Afstand vanaf Utrecht: circa 760 km.

 • Op Les Basses Bartheries is de standaard hoog, niet alleen van de vissen maar ook van de accommodatie. Het begint al bij aankomst als u het huis binnen loopt, alle bedlinnen wordt door ons verstrekt, dit zit bij de prijs inbegrepen en hoeft u niet mee te nemen van huis.  Er is een tuin die omzoomd is zodat ook u kinderen vrij kunnen spelen of waar uw hond lekker kan rondlopen. Wilt u uw hond ook buiten de tuin laten lopen dan moet hij wel goed naar u luisteren aangezien we zelf ook een hond, katten en paarden hebben. De eigenaars alan en Jill leven ook op het terrein maar in een eigen huis waardoor u maximale privacy heeft maar contact is altijd mogelijk. Tevens hoeft u geen onthaakmatten en schepnetten mee te nemen, die krijgt u van ons in bruikleen tijdens uw verblijf.

  Het meer is veertig jaar geleden gegraven puur voor het vertier van de vorige eigenaar. Alen en Jill hebben het meer in 2012 gekocht en hebben het compleet drooggelegd, uitgegraven, een eilandje in het midden aangelegd en naast het oude bestand hebben ze vis uitgezet.

  Bij aankomst wordt er een borg van 200 Euro gevraagd voor het huis en alles wat erin aanwezig is, U dient het huis schoon achter te laten, indien u dit niet doet of niet wenst zullen er 50 euro kosten in rekening worden gebracht. U kunt de hele accommodatie afhuren inclusief het meer, indien u een losse stek boekt maakt u gebruik van het toilet en de douche in de woning. Op aanvraag kunnen we alle maaltijden voor u verzorgen, als u hiervoor belangstelling heeft vraag er dan naar bij uw boeking.

  Heeft u een klein kindje? We hebben zelfs een kinderstoel en een klein bedje voor U. Bent u ondanks alle voorbereidingen iets vergeten van thuis, in Chateau Gontier is een hengelsportzaak!

 • Een week (altijd van zaterdag tot zaterdag) het huis en het meer met een maximale bezetting van 6 personen waarvan maximaal 4 vissers voor 1450 Euro.

  Losse stekken op aanvraag (alleen als de woning vrij is)

  Aanvang van uw vakantie altijd vanaf 14 uur, vertrek uiterlijk om 10 uur.

  Borg altijd 200 Euro

  Aanbetaling 200 euro binnen 3 weken na uw reservering. Het restant dient zes weken voor aanvang van uw vakantie in ons bezit te zijn.

  Denkt u om een reis en annuleringsverzekering.

  Boekingen voor 2015 kunt u op dit water gespreid betalen, vraag ons naar de voorwaarden!

 • Er mag geen beddengoed uit het huis meegenomen worden naar het meer!

  Wanneer er niemand in het huis aanwezig is dient u het huis af te sluiten

  Alles wat u uit het huis mee neemt naar het meer kopjes en  glazen dient weer terug gezet in het huis te worden

  Als u niet in het huis aanwezig bent, dient de cv uit te staan

  • Maximaal 3 hengels per persoon.
  • Nooit hengels onbeheerd achter laten.
  • Alleen mono lijn met een minimale trekkracht van 15 kg.
  • Geen gevlochten lijn en geen leadcore.
  • De vis dient zo snel als mogelijk te worden teruggezet.
  • Bewaarzakken zijn verboden.
  • Geen noten of zaden (gebruik van mais uit blik is toegestaan).
  • Alleen freezer baits zijn toegestaan.
  • Gebruik altijd Klinik om wonden bij de vis te ontsmetten.
  • Als u een boot gebruikt mag u dat alleen doen met een reddingsvest.
  • Wanneer u een vis hoog houdt dient u geknield te zitten.
  • Het is verboden in het meer te zwemmen.
  • Glas in de glasbak, afval in de afvalbakken.
  • Geen overmatig alcoholgebruik tijdens het vissen.
  • Beperk lawaai.
  • Weerhaakloos of microweerhaak zijn toegestaan.
  • Zorg dat u altijd uw fototoestel in de aanslag heeft, dit voorkomt dat de vis onnodig lang op de kant is.
  • Zorg dat u altijd een emmer water uit het meer heeft klaar staan om de vis op de kant nat te houden.
  • Doe altijd uw horloge af voordat u een vis gaat tillen.

 • We komen op Zaterdag aan het eind van de middag aan en worden hartelijk ontvangen door Alan & Jill, we krijgen een rondleiding door het vakantiehuis wat groter is als onze eigen woning. Er zijn 3 slaapkamers, een hele grote huiskamer en 2 badkamers.

  Naast dat het groot is, is het huis ook nog eens luxe ingericht. Het huis kan 6 personen herbergen en naast de twee badkamers zijn er ook nog eens 2 toiletten een pooltafel een compleet ingerichte keuken een TV (Engelse zenders) en een stereotorentje.

  Buiten staat er een BBQ, tuinmeubilair en nog eens twee ligstoelen, kortom hier is over nagedacht.

  Na de rondleiding door Alan & Jill krijgen we een kop koffie en verteld Alan honderd uit over het water terwijl de hondjes van Alan & Jill om ons heen lopen en om aandacht vragen.

  Na de koffie lopen we naar het water, we komen langs de weide met paard en pony (de grote liefde van Jill). Er lopen op het terrein diverse kippen rond een kat en de twee geweldige speelse en vrolijke Jack Russels die constant hun speelgoed aan je voeten leggen en hoopvol naar je opkijken. De Jacks zijn vader en zoon (Dudley en George).

  2015basses12

  Het water is in één woord prachtig en, je hoeft je hier niet af te vragen waar je moet vissen, het water is één en al hotspot. Ik heb mijn keus al gemaakt waar te vissen maar neem de tips van Alan wel degelijk mee in mijn beoordeling, hij kent het water immers als geen ander.

  Na het eten ga ik een rondje maken om het meer, ik neem een zak bollen mee en voer overal het e.e.a. onder de eigen kant, ik schiet er een aantal midden op en natuurlijk ook op de aangewezen hotspots.

  Ook hier moeten we de vissen snel op het aas zien te krijgen want we hebben maar een paar dagen.

  Moe van de reis kruipen we vroeg onder het door Alan of was het Jill opgemaakte bed en slapen heerlijk.

  Zondag.

  Als we wakker worden valt er regen, niet een beetje regen maar veel regen. Na een kop koffie en een paar croissants slepen we ons spul naar de waterkant in de regen. We tuigen de hengels op en zetten als klaar om te beginnen. We beginnen echter nog niet, we gaan nog even naar het luxe verblijf terug om een bak koffie te zetten.

  Om 12 uur gaan de hengels in, we mogen ieder met 3 hengels vissen maar vissen beide met 2 hengels, eerst maar eens kijken hoe het gaat.

  Na tien minuten heeft zoals altijd Jolanda de eerste vis en na een vissen hebben we al 3 vissen kunnen fotograferen in de stromende regen.

  2015basses4

  Na vier vissen kappen we ermee nat tot op mijn onderbroek, we hebben in vier uur tijd zeven vissen weten te vangen en ook nog eens 2 vissen gelost.

  Maandag

  We zijn “vroeg” aan het water, rond een uur of acht. We vissen deze dag tien uur en vangen zeven vissen waar onder een spiegel van 14,5 kg. Het is gelukkig droog gebleven vandaag, ik zou met Alan eigenlijk een nacht gaan doen maar de temperatuur gaat zakken tot tegen het vriespunt en we besluiten om hier van af te zien.

  Dinsdag

  De dag begint met vorst aan de grond, het gras is wit uitgeslagen. Als ik uit het raam kijk zie ik in het weiland schuin tegenover het huis een hert in het weiland. Snel zet ik de telelens op de camera en sluip naar buiten.

  2015basses3

  Door de temperatuurdaling en het feit dat het weer niet stabiel is gaat het vissen wat langzamer dan de dagen hiervoor. We vissen van 8 tot 13 uur en weten toch nog 3 karpers waaronder een spiegel van 13,2 kg.

  In de middag bezoeken we een water dus het vissen is hier klaar.

  2015basses

  Conclusie

  Vissen is hier makkelijk, zorg dat je donkerorde/bruine pop ups bij je hebt voor een snowman, dit werkt. Na circa 3 uur vissen droogt een stek voor even op, blijf de stek aanvoeren maar zoek even een andere stek om te bevissen. Vis met een lange hair.

  Om de luxe even aan te geven, we hebben de vaatwasser gebruikt, de wasmachine en de droogmolen hebben we niet gebruikt. De douche is erg prettig met een voor Franse begrippen goede waterdruk. De accommodatie is in onze ogen vijf sterren. Wilt u vanuit uw bivy vissen, dan huurt u een plek langs de waterkant en maakt gebruik van het sanitair in de woning.

  Wat wij heel erg waarderen aan dit water is dat er geen stekken gemaakt zijn waarvandaan er gevist moet worden, het gehele water is omzoomd met gras en u mag vissen vanaf de plek die u het beste bevalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*