Etang Maison Verre (EMV)

Naam Water: Etang Maison Verre

Grootte water: circa 1,2 Hectare & 0,8 Hectare

Ligging: 20 Km van Laval en dat is weer in de buurt van Le Mans

Bodem: Voornamelijk hard met een aantal gravel plateaus maar ook een paar plekjes met een laagje slib (voornamelijk waar het stroompje het meer voed)

Faciliteiten: Kijk de foto’s geheel gerenoveerd huis met direct uitzicht en gelegen aan het karpermeer, de voorgevel kan geheel open, de keuken is open en voorzien van de meest luxe apparatuur (gasfornuis, oven, grill, magnetron, vaatwasser, koelkast en vriezer). Twee slaapkamers met plek voor 4 personen, één kamer met een tweepersoons bed, en een slaapkamer met 2 losse bedden. TV middels een satelliet (Engelstalig), DVD speler met dvd’s. Het zitgedeelte is open, net als de haard. Natuurlijk is er nog een badkamer en een toilet. De wasmachine staat in een bijgebouw.

Faciliteiten 2: Voor de bungalow is een overdekt terras, er is tuinmeubilair en een schuurtje waar u uw hengelsportspullen in kwijt kan. Tevens is er plek voor 2 stretchers neer te zetten, zodat u ook van hieruit kan vissen bij koud en slecht weer. In het schuurtje staan tevens een tafel en stoelen. In het huis zijn de bedden opgemaakt bij aankomst en er zijn theedoeken. Handdoeken dient u zelf mee te nemen.

Eigenaar: Billy Rogers en Andrea Surman

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Aantal vissers: 4 vissers

Hoeveelheid vis: 107 karpers allen uitgezet in 2017 in het andere meertje zit meerval tot

Exclusief te huur: Alleen maar

Hengelsportmateriaal te huur:

Hengelsportmateriaal te koop:

Afstand vanaf Utrecht: Circa 840 km.

Hond toegestaan maar mag niet op de bank in/op de bedden.

 • Bij dit water spreken de foto’s voor zich zelf,een betaalwater met huisje.

  Dit is een meer wat ooit tot het voormalige millers complex behoorde en is 7 jaar geleden in het bezit gekomen van Billy en Andrea. Sinds de aankoop hebben ze hard gewerkt om het meer en de accommodatie op de huidige standaard te krijgen.

  De glaswand die even hoog is als het pand kan geheel open en kijkt uit over de eiken aan de overkant van het meer. Daar gaat iedere avond de zon onder en dat geeft een geweldig schouwspel. Het meer is in 1960 gegraven als kweekvijver voor het miller complex.

  Er zijn bomen gekapt om meer licht tot het water door te laten, er is om het meer een drainage systeem aangelegd met filters om het slib wat kan ontstaan zo af te voeren via de nieuw aangelegde sloot. Door de bomen die gekapt zijn is de hoeveelheid bladeren die lagen te rotten dramatisch verminderd. In 2015 is het meer geleegd en alle vis is verwijderd en elders uitgezet.De slib is verwijderd en het meer is waar mogelijk dieper gemaakt. De vervolg stap was het plaatsen van een paar lelieveldjes.

  Vervolgens is er gedurende twee jaar niets gebeurt, tot begin 2017 toen is er karper uitgezet en met een uitgekiend voerprogramma van pellets worden de vissen snel groter en zwaarder. Natuurlijk hebben Billy en Andrea de plannen van het meer niet zelf bedacht maar hebben de beste mensen in de omgeving ingehuurd op het gebied water, beheer, inrichting van het meer, kwekers en onderhoud.

  Er is een dubbele stek gemaakt voor de bungalow, maar u mag ook uw bivy ergens plaatsen op een plek naar keuze. Naast dit karpermeer is er nog het meertje waar u op meerval kan vissen (ik zeg, stukkie kipfilet aan de haak), het meertje is 0,8 hectare met enorm grote meervallen, er liggen een paar kleine eilandjes en er zijn stekken gecreëerd waarvan u kunt vissen en de vis kan wegen. Om bij dit meertje te komen, linksaf het bruggetje over (uit het zicht van het huis)Hebben Billy en Andrea hulp gehad en gezocht bij het meer, voor de accommodatie hebben ze dit niet gedaan, Andrea heeft namelijk een studie gevolgd op het gebied van zakelijke gastvrouw, Andrea weet dus wat gasten voor een eisen stellen.

  En vanuit wat gasten eisen is het huis aangepast naar een hoge standaard waardoor gasten zich hier thuis voelen, welkom zijn en de nodige luxe om zich heen hebben, ook voor een visvakantie.De testsessies zijn achter de rug, de eerste gasten zijn geweest, we zijn benieuw wat de klanten van Fransekarpers.nl van deze accommodatie vinden.

  • U huurt dit water exclusief af, dus u bent hier alleen met uw eigen gezelschap.
   Dit water is het gehele jaar geopend en kost 1785 Euro per week.

   U dient zelf te zorgen voor een annuleringsverzekering en een reisverzekering

 • U huurt dit water exclusief af, dus u bent hier alleen met uw eigen gezelschap.

  Een week op dit water kost 1785 Euro en het water is het gehele jaar open.

 • Op aanvraag beschikbaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*