Etang du Cheix

Naam Water: Etang du Cheix (openbaar water)

Grootte water: circa 6 Hectare.

Ligging: Vlakbij Biollet in de Auvergne

Bodem: De bodem die ik gevonden heb is was voornamelijk hard, wel kwam ik af en toe stukjes tegen met een laagje slib.

Faciliteiten: Een luxe woning direct aan het meer (kleine visplek voor de deur) via de voordeur kom je in een grote open ruimte binnen met in het midden een pellet-kachel die het in de koudere maanden heerlijk warm houdt en het geeft ook nog eens een lekkere sfeer in huis. Er is een grote open keuken voorzien van alle gemakken. We noemen, 4-pits inductie kookplaat, oven, magnetron, vaatwasser en koelkast. De woonkamer is 40 vierkante meter groot en heeft wifi (iets wat in Frankrijk niet vanzelfsprekend is). Verder is er op de begane grond een grote slaapkamer met uitzicht op het meer en een goed 2-persoonsbed van 1 meter 80 breed.

Faciliteiten 2: Op de begane grond is tevens een badkamer met douche en wastafel. De andere deur geeft toegang tot het toilet, nog benieuwd wat er achter de derde deur zit….. de wasmachine! Er is een open trap naar de verdieping waar 1 slaapkamer is en daar staan 4 enkele bedden. Buiten lopen er kippen, u mag u hond meenemen, maar deze mag natuurlijk niet op de kippen jagen. Doet hij dat wel, dan mag hij op het terrein niet los lopen. Voor de veiligheid van kleintjes is er een hek geplaatst aan de kant van het water zodat uw kinderen veilig zijn. Er is tuinmeubilair en terras en heeft u voor uw privacy een eigen toegang op het terrein. Indien u van chocolade houdt, dan zit u hier goed, lees daarvoor maar even verder onder “meer info”.

Omgeving: Dit watertje ligt verstopt in de Auvergne, op loopafstand ligt de grootste boeddhistische tempel van Europa. Een bezoek aan de berg Puy d’Dome (lopend of met de trein naar boven) is een aanrader.

Eigenaar: U verblijft bij Marcel & Yvonne

Moeilijkheidsgraad:

Aantal vissers: De accommodatie is voor 6 personen, u kunt dus met 6 vissers naar dit meer. De plek om te vissen is in onze ogen geschikt voor 1 persoon, Wel zijn er rondom het meer voldoende plekken. Aangezien het openbaar water is, dient u een visvergunning te kopen, deze kan eventueel voor u klaar liggen. Op openbaar water gelden er andere regels, zo is op dit meer nachtvissen verboden, hou hier rekening mee.

Hoeveelheid vis: geen flauw idee…… dus lekker pionieren…..

Exclusief te huur: Alleen maar

Hengelsportmateriaal te huur:

Hengelsportmateriaal te koop:

Afstand vanaf Utrecht: Circa 840 km.

Hond toegestaan maar mag niet op de bank in/op de bedden.

 • Als het roer om is gegaan bij mensen dan is het wel bij Marcel & Yvonne, Marcel werkte van een bank in Nederland en heeft zich na een reorganisatie laten omscholen tot chocolatier in Antwerpen. Ze runnen nu vanaf het eigen terrein een chocolatier en salon du Thé. Hij maakt heerlijke chocolade in mooie vormen en mensen uit de weide omgeving komen hier hun Chocolade kopen, ondanks dat het nogal afgelegen ligt, maar de Fransman/vrouw wil voor kwaliteit best wel een stukje rijden. Naast de heerlijke chocolade verkopen ze ook ambachtelijk gemaakt ijs, en ook hier is de kwaliteit hoog. Je hebt er overigens geen last van als huurder van de woning. Er ligt nog een aardig stukje tuin tussen de woning/winkel van Marcelr & Yvonne. Er is overigens ook een ruimte waar je video’s kan bekijken hoe Peter de Chocolade maakt. Yvonne doet voornamelijk de winkel en ontvangt de gasten voor de vakantiewoning. En als je zin hebt in ijs of chocolade, het is vlakbij….

  De gite is heerlijk en lekker ruim en voorzien van alle gemakken. Het servies, bestek en alle andere zaken die daarbij horden is aanwezig voor 6 personen.  Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt en liggen er 2 keukenhanddoeken, 2 theedoeken en 2 vaatdoeken voor u klaar. U krijgt 2 zakken pellets voor de kachel en voor de eerste dag is er koffie, Thee en suiker aanwezig. Voor 5 Euro per persoon kunt u ook uw handdoeken thuis laten.

  Drie keer per jaar wordt er door de hengelsportvereniging forel uitgezet, dan is het gedurende de eerste 4 dagen enorm druk met Franse vissers die de forel willen vangen voor op de BBQ. Wees niet verbaasd als u in zo een week zit dat er 20 man op een rijtje zitten die veel herrie produceren. Ze zijn al vroeg aanwezig, stoppen tussen de middag om thuis van de lunch (Forel?) te genieten en komen vervolgens weer een paar uur terug. Wanneer de uitzettingen zijn kunnen we helaas niet aangeven. Naast Forel, zit er natuurlijk karper, voorn, snoek en baars in het water.

  Wel dient u zelf alle visspullen mee te nemen, er is niets aanwezig….

 • U huurt dit water exclusief af, dus u bent hier alleen met uw eigen gezelschap.

  Prijzen 2018 per week       3-4p per week             1-2p weekend (3 nachten) mid-week (4 nachten)
  Hoog seizoen: € 560 € 520 p.d. p.d.
   7/07/2018 – 25/08/2018
  Kerst: 22/12/2018 – 5/01/2019
  Midden seizoen: € 470 € 430 € 250 € 350
    2/06/2018 – 7/07/2018
    25/08/2018 – 29/09/2018
  Vakantie periodes € 470 € 430 p.d. p.d.
  wintervakantie: 10/2/2018- 10/3/2018
  Voorjaarsvakantie: 7/4/2018 – 5/5/2018 (zie PROMO)
  Toussaint/herfst vakantie : 20/10/2018 – 3/11/2018
  Laag seizoen (overige periodes) € 410 € 370 € 250 € 350
   PROMO maanden april en mei: tarief laag seizoen + 10% korting  € 410  € 370
  Borg € 150
  per week za 16h → za 10h
  Week end (in overleg) vr 18h → ma 10h
  mid-week (in overleg) ma 16h → vr 14h
  extra personen (>4p, prijs per persoon, par week)
  12 jaar+ € 50
  kinderen 2 – 12 jaar € 25
  kinderen -2 jaar € 0
  De prijs is inclusief:
  Bedlinnen, de bedden zijn opgemaakt
  Keukenlinnen (2 theedoeken, 2 handdoeken, 2 vaatdoeken)
  2 zakken pellets
  keukenbenodigheden voor de eerste dag (thee, koffie, suiker, etc)
  Elektriciteit/verwarming : 180kWh per week
  De prijs is exclusief
  Eindschoonmaak: € 50 per verblijf (verplicht)
  Toeristenbelasting: € 0,50 p.p.p.d.
  Surplus de électriciteit € 0,12 par Kwh.
  Badlinnen: €5,- p.p. per week (2 grote handdoeken en een washand)
  Een visvergunning kost in 2018 32 Euro per week, eventueel kunnen we zorgen dat deze voor u klaar ligt.

  U dient zelf te zorgen voor een annuleringsverzekering en een reisverzekering.

 • Onderstaand de regels

  • Nachtvissen niet toegestaan

  [tab]

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*