De Lot La Victoire

Naam Water: Huis direct aan de rivier de Lot (nactviszone)

Grote water: 486 km lang

Ligging: (50 kilometer ten westen van Cahors)

Bodem: Rivierbodem

Faciliteiten: Op het terrein staat een woonhuis (niet te huur) en in de vleugel een gite (te huur) die plek bied aan 6 personen. De gite heeft 3 slaapkamers met tweepersoonsbedden, voor de vissers is er in de huiskamer een slaapbank.

De keuken is compleet ingericht met waterkoker, magnetron, vaatwasser, koelkast met vriesgedeelte, potten en pannen. Er zijn zelfs theeglazen, boeken, open haard, Nederlandse televisie. In de schuur is nog een koelvriescombi voor uw aas en er staat een wasmachine, er is een kinderbedje en kinderstoel beschikbaar.

Buiten is er een terras met 3 zitjes, de afstand tussen huis en rivier is 5 meter, vissers en niet vissers zitten dus altijd bij elkaar. Zonder BBQ is het natuurlijk niet compleet, dus ook hier is aan gedacht. De bedden zijn bij aankomst opgemaakt. Theedoeken hoeft u niet mee te nemen en er zijn zelfs een aantal badhanddoeken beschikbaar.

Omgeving: De Lot is niet te omschrijven, dit moet je gezien hebben

Eigenaar: Uw buren zijn Vincent en Denise Vankan en hun kinderen, naast uw buren zijn dit tevens de eigenaren van al het bovenstaande. U heeft een eigen opgang naar uw verblijf en uw heeft een eigen afgesloten tuin waardoor u privacy gewaarborgd is indien u hier behoefte aan heeft. De eigenaren wonen al vele jaren in Frankrijk en kennen de streek beter dan de plaatselijke tourist information,

Moeilijkheidsgraad:

Aantal vissers: maximaal

Hoeveelheid vis: Karper, Meerval, (kop)voorn, Steur en Barbeel

Exclusief te huur: U huurt de accommodatie exclusief.

Hengelsportmateriaal te huur:

Hengelsportmateriaal te koop: Er zijn diverse hengelsportwinkels onder andere in Cahors maar ook op 5 minuten is een hengelsportzaak aanwezig.

Afstand vanaf Utrecht: circa 975 km

U kunt uw schepnet en onthaakmat thuis laten tevens is er een roeiboot beschikbaar waarmee u de rivier kan verkennen of de mooiste visplekjes kan opzoeken, heeft u beet dan kan u met de boot het water op om de (natuurlijk) grote vis te landen, niet roeien, dan pakt u toch de fluistermotor.

Aan de waterkant is voldoende ruimte om uw bivy te plaatsen, het spreekt voor zich dat de accommodatie aan de nachtviszone ligt.

  • Vissen op de Lot vanuit het huis, hier kan het gewoon, en als je even geen zin om te vissen hebt dan zijn er zat mooie dingen in de omgeving om te bekijken. In Fumel kan je een boottochtje maken over de rivier, er liggen op korte afstand 2 kastelen die een bezoek waard zijn. Iets verder weg liggen er vele leuke uitstapjes zoals een dierentuin, een klimbos maar ook prachtige uitkijkpunten over de omgeving. Fumel is een plaatsje met 5000 inwoners en er zijn restaurantjes, winkels, slager, bakker, chocolaterie, enz. enz.
  • Mei 27 april – 4 mei € 495 vrij 4 mei – 11 mei € 495 vrij 11 mei -18mei € 495 vrij 18 mei -25 mei € 495 vrij 25 mei -1 juni € 495 vrij Juni 15 juni -22 juni € 595 vrij 22 juni -29 juni € 595 vrij 29 juni -6 juli € 595 vrij Juli 6 juli – 13 juli € 795 vrij 13 juli -20 juli € 795 vrij 20 juli – 27 juli € 795 vrij 27 juli – 3 augustus € 795 vrij Augustus 10 augustus – 17 augustus € 795 vrij 17 augustus – 24 augustus € 795 vrij 24 augustus – 31 augustus € 795 vrij September 31 augustus – 7 september € 595 vrij 7 september – 14 september € 595 vrij 14 september – 21 september € 595 vrij 21 september – 28 september € 595 vrij 28 september – 5 oktober € 595 vrij Oktober 5 oktober – 12 oktober € 495 vrij 12 oktober – 19 oktober € 495 vrij 19 oktober – 26 oktober € 495 vrij 26 oktober – 2 november € 495 vrij Prijzen zijn inclusief beddengoed, exclusief eindschoonmaakkosten van € 65 (verplicht) Wij vragen een borg van € 250 voor gebruik huis en boot.
  • Als je in Frankrijk wilt vissen, zijn er een aantal regels waaraan je je moet houden. Het is verplicht om in het bezit te zijn van een visvergunning. Zonder een vergunning kan je visavontuur nog niet beginnen. Ook moet je in het bezit zijn van een gestempelde zegel (timbre oblitéré) die overeenkomt met de tarieven van viskwekerijen. Beide documenten zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV’s, de sportwinkels en tabacs. De documenten worden direct meegegeven. Bij een overtreding moet je altijd je geldige vergunning kunnen tonen. De prijzen van de vergunning verschillen per departement en hangen ook af van het type vissen dat je uitvoert. Een dagtarief ligt gemiddeld rond de 10 euro en een vergunning voor het hele jaar ligt gemiddeld rond de 60 euro. Voor jongeren onder de 16 jaar kost een vergunning rond de 30 euro. Ook kun je een speciale vakantievergunning kopen (geldig van juni tot eind september). De prijs hiervan ligt gemiddeld ook rond de 30 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*