De Lot (Albas)

Naam Water: Huis aan de rivier de Lot

Grote water: 486 km lang

Ligging: Albas (20 kilometer ten westen van Cahors)

Bodem: Rivierbodem

Faciliteiten: Op grote terrein staat een groot woonhuis (niet te huur) en een gite (te huur) die plek bied aan 6 personen. De gite is 120 vierkante meter een heeft openslaande deuren naar het terras. De gite heeft gratis Wifi (en dat is niet vaak in Frankrijk) en een heerlijke zithoek. Een mooie eethoek en compleet ingerichte keuken met combi-magnetron en wasmachine. Op de verdieping zijn 2 slaapkamers (een ouder slaapkamer en een tweede slaapkamer met een 2 persoons bed en twee enkele bedden). Tevens is hier de badkamer met douche, toilet en dubbele wastafel. En buiten een zee aan ruimte, met een groot zwembad met ook nog een buitendouche.

Faciliteiten 2: Kinderbedje en kinderstoel op aanvraag aanwezig. Bij het zwembad staan parasols, ligstoelen, BBQ en is er een vuurplaats.

Omgeving: De Lot is niet te omschrijven, dit moet je gezien hebben

Eigenaar: Frank & Esther (maar deze zijn zelf maar beperkt aanwezig). U wordt ontvangen door een Nederlands echtpaar in de buurt die u wegwijs maakt.

Moeilijkheidsgraad:

Aantal vissers: maximaal

Hoeveelheid vis: Karper, Meerval, (kop)voorn, Steur en Barbeel

Exclusief te huur: U huurt exclusief, maar het is natuurlijk mogelijk dat Frank & Esther zelf in het huis naast de gite vakantie vieren.

Hengelsportmateriaal te huur: Nee

Hengelsportmateriaal te koop: Aas (zie onder hoofdstukje meer informatie).

Afstand vanaf Utrecht: circa 1000 km

U kunt uw schepnet en onthaakmat thuis laten, dit wordt net zoals de grote roeiboot met fluistermotor verstrekt en ook van de fishfinder kunt u gebruik maken. We vragen wel borg van 100 Euro en gaan ervan uit dat u uiterst zorgvuldig met onze spullen omgaat.

Aan de waterkant is voldoende ruimte om meerdere bivy’s te plaatsen.

 • Twee jaar geleden hebben Frank & Esther het grote terrein en de bijbehorende gebouwen rechtstreeks aan de nachtviszone aan de Lot gekocht. Vissen kon niet, de oever was totaal overwoekerd, na hard werken aan de accommodatie en het terrein kan er gevist worden vanaf eigen land. Het is natuurlijk openbaar water dus u dient een vergunning te kopen (verkrijgbaar in Cahors bij de tourist information). De tuin met fruitbomen is groot te noemen, maar bied voldoende privacy.

  Op de fishfinder heeft Frank gezien dat op 10 meter uit de kant de oude vaargeul ligt, dit heeft hij een aantal keren kunnen zien op de fishfinder dat er hier drie keer zoveel veel vis zwemt als op de ondiepere stukken. Aan de overkant van de rivier ligt nog een mooi plateau hier komt ook vaak de nodige vis uit. U kunt het zelf onderzoeken als u hier bent, de roeiboot (3,5 meter) met fishfinder mag u gebruiken als u hier boekt.

  We nemen u mee op een gewone Woensdag, het is heerlijk weer, lekker vroeg op en willen een vis vangen. We lopen vanuit het huis de tuin in en zien in een hoek van de tuin hoe twee reeën staan te grazen. We gooien een hengeltje uit en nemen onze ontvanger mee, eerst maar eens lekker een duik nemen in het zwembad. Na een uurtje komt de rest van het gezin tot leven, je maakt koffie en thee en hebt je ontvanger bij je voor je weet maar nooit. Onder de koffie en thee vertel je tegen de kinderen dat ze de volgende dag ook vroeg moeten opstaan om de reeën te zien. Dan gaat je ontvanger af…. vis, deze keer is het een barbeel van bijna 60 centimeter maar gisterochtend was het die grote meerval. De kinderen lopen samen naar het dorp, dat kan hier en gaan met een briefje en geld naar de bakker voor lekkere verse croissants en chocoladebroodjes.

  Na het ontbijt is het tijd om er op uit te gaan, we kunnen kiezen, St Cirque de Lapopie (dit moet je gezien hebben), Cahors en een rondvaart over de rivier, gaan we naar een wijn chateau of kiezen we voor de markt in Prayssac. Je besluit de kinderen te laten kiezen, en deze willen naar Martel met de stoomtrein mee.

  Na een heerlijke dag komen jullie thuis, je gooit de hengels uit en de kinderen gaan afwisselende tafeltennissen en zwemmen. Als avondeten gaat de BBQ aan, lekker een worstje. salade (het moet natuurlijk ook verantwoord zijn), stokbroodje en er wordt een flesje donkerrood open getrokken die je op de terugweg uit Martel toch nog even bij een wijnboer hebt gekocht.

  Als het donker is en de kinderen naar bed zijn, en je net je eerste oude strijder hebt teruggezet, een spiegelkarper, een mooie doorleefde riviervis van 26 pond neem je de dag nog even door met je partner. Jullie besluiten om de volgende dag lekker niets te doen, de kinderen kunnen lekker zwemmen in het zwembad. Eigenlijk willen jullie ook nog naar Rocamodour en Figeac, jullie beslissen om volgend jaar maar twee weken te boeken.

  Dan is het tijd om je bivy op te zetten en eens goed te voeren. Jullie blijven de volgende nacht thuis, dus er wordt een nachtje gemaakt.

  Zo ongeveer zal het kunnen gaan….

  Aas van Lot-baits:

  20 mm fresh strawberry boilies verpakking 5 kg 30 Euro per verpakking

  20 mm fresh banana boilies verpakking 5 kg 30 euro per verpakking

  Kant en klaar tijgernoten 7500 ml 38 Euro per verpakking

  Riviermix (tarwe/mais/tjjgernoten) 7500 ml 30 Euro per verpakking

  Fluor pop-ups 2 kleurig 5 Euro per pot

  We bieden een pakket aan:

  10 kg boilies naar keuze

  2 zakken tijgernoten

  2 zakken riviermix

  Potje fluor pop ups

  Prijs 170 Euro

  XL pakket

  20 kg Boilies naar keuze

  4 zakken tijgernoten

  4 zakken riviermix

  Potje fluor pop ups

  Prijs 305 Euro

 • April
  6 april – 13 april € 695
  13 april – 20 april € 695
  20 april – 27 april € 695
  Mei
  27 april – 4 mei € 795
  4 mei – 11 mei € 795
  11 mei – 18 mei € 795
  18 mei – 25 mei € 795
  25 mei – 1 juni € 795
  Juni
  1 juni – 8 juni € 895
  8 juni – 15 juni € 895
  15 juni – 22 juni € 895
  22 juni – 29 juni € 895
  Juli
  29 juni – 6 juli € 1195
  6 juli – 13 juli € 1195
  13 juli – 20 juli € 1195
  20 juli – 27 juli € 1195
  27 juli – 3 augustus € 1195
  Augustus
  3 augustus – 10 augustus € 1195
  10 augustus – 17 augustus € 1195
  17 augustus – 24 augustus € 1195
  24 augustus – 31 augustus € 1195
  September
  31 augustus – 7 september € 795
  7 september – 14 september € 795
  14 september – 21 september € 795
  21 september – 28 september € 795
  Oktober
  28 september – 5 oktober € 795
  5 oktober – 12 oktober € 795
  12 oktober – 19 oktober € 795
  19 oktober – 26 oktober € 795
  26 oktober – 2 november € 795

  Prijzen zijn inclusief beddengoed, gebruik (vis)roeiboot en exclusief eindschoonmaakkosten van € 75.
  Wij vragen een borg van € 250 voor gebruik huis, boot, elektromotor en fishfinder.

 • Als je in Frankrijk wilt vissen, zijn er een aantal regels waaraan je je moet houden. Het is verplicht om in het bezit te zijn van een visvergunning. Zonder een vergunning kan je visavontuur nog niet beginnen. Ook moet je in het bezit zijn van een gestempelde zegel (timbre oblitéré) die overeenkomt met de tarieven van viskwekerijen. Beide documenten zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV’s, de sportwinkels en tabacs. De documenten worden direct meegegeven. Bij een overtreding moet je altijd je geldige vergunning kunnen tonen. De prijzen van de vergunning verschillen per departement en hangen ook af van het type vissen dat je uitvoert. Een dagtarief ligt gemiddeld rond de 10 euro en een vergunning voor het hele jaar ligt gemiddeld rond de 60 euro. Voor jongeren onder de 16 jaar kost een vergunning rond de 30 euro. Ook kun je een speciale vakantievergunning kopen (geldig van juni tot eind september). De prijs hiervan ligt gemiddeld ook rond de 30 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*