Les Burons

Les Burons is een water met een heel mooi en gezond bestand aan karper. U zult zich in deze omgeving absoluut vermaken, en als het eenmaal loopt dan behoren 40+ vissen zeker tot de mogelijkheid.

Op dit water waar de immer goedlachse Robin en zijn charmante vrouw Linda uw gastheer en gastvrouw zijn zult u zeker genieten en uw gastheer en gastvrouw zullen er alles aan doen om uw verblijf tot een succes te maken.

betaalwater, karpervissen Frankrijk, vissen op betaalwater, eerste keer vissen Frankrijk

Rob is geweldig, hij lijkt zo weggelopen uit een comedy, maar daarvoor gaan we natuurlijk niet. Vissen willen we, nou dat kan. De accommodatie is in 2019 vernieuwd en aan de waterkant staan zgn. hard bivys (houten blokhutjes waar je je stretcher in kunt zetten). Voor overdag neem je dan een partytent mee en je zit droog tegen de regen of hebt bescherming tegen de zon.

– Rene, Fransekarpers.nl

Karpervissen in Frankrijk met of zonder accommodatie. Kijk eens op onze site en stel gerust uw vragen. www.fransekarpers.nl

Informatie

 • Grootte water: 2,0HA.
 • Ligging: in de Mayenne.
 • Bodem: ??
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld.
 • Te koop: Aas, voer, kleinmateriaal.
 • Vissers: Maximaal 4 of 5 met 12 hengels in totaal.
 • Stekken: 4
 • Voedselpakket: op aanvraag.
 • Afstand vanaf Utrecht: ca. 790 kilometer

Accommodatie

Aan de overkant van het meer staan zogenaamde hard bivy’s – houten chalets – voorzien van elektra. Hier kunt U een stretcher neerzetten, telefoon opladen, televisie kijken – wat U maar wilt. 

Bij deze chalets staan ook partytenten om U te beschermen tegen zon (daar gaan we vanuit) en tegen regen (daar gaan we niet vanuit). Bij elke stek is er voldoende ruimte om een eigen bivy op te zetten, mocht U daar behoefte aan hebben. 

In de winter van 2019 is er, voor de koudere dagen, een nieuwe accommodatie gebouwd, deze is voorzien van alle gemakken.

Karpervissen in Frankrijk met of zonder accommodatie. Kijk eens op onze site en stel gerust uw vragen. www.fransekarpers.nl

Prijzen

Dit water is exclusief te boeken (maximaal 5 vissers) voor €1200,- per week.

Hou er wel rekening mee dat het maximum aan hengels 12 is wanneer u met 5 man dit water gaat bevissen.

Degene die de boeking plaatst is er verantwoordelijk voor dat de overige vissers ook op de hoogte worden gebracht van de geldende regels van het water.

Binnen drie weken na de bevestiging dient 50% van de reissom op onze rekening te staan.Het restant dient uiterlijk zes weken voor aanvangst van uw vakantie betaald te zijn.Eventuele extra’s (huur voerboot, maaltijdservice, boilies/pellets) dient u ter plekke cash te betalen.

U dient zelf voor een annulering en reisverzekering te zorgen

Wanneer u voor het hek staat en heeft aangebeld, komt Robin u op zijn eigen manier hartelijk welkom heten op Les Burons. Als u de oprijlaan afrijdt en naar links rijdt ziet u het water al aan uw linkerkant.

De stekken zijn allemaal aan de overkant en u heeft hier geen bivvy nodig omdat de stekken voorzien zijn van zgn. hard bivy’s (kleine houten chaletjes waar u uw strechter in kunt plaatsen en welke voorzien zijn van electra zodat u uw telefoon, baitboot kunt opladen of televisie kijken). Natuurlijk is er wel voldoende ruimte om uw eigen bivy op te zetten en dit is natuurlijk ook mogelijk.

Naast de hard bivys staan op elke stek ook een partytent zo opgesteld zodat u zich kan beschermen tegen zon (daar gaan we vanuit) en regen (daar gaan we niet vanuit).

Les Burons is een water met een heel mooi en gezond bestand aan karper. U zult zich in deze omgeving absoluut vermaken, en als het eenmaal loopt dan behoren 40+ vissen zeker tot de mogelijkheid.

Op dit water waar de immer goedlachse Robin en zijn charmante vrouw Linda uw gastheer en gastvrouw zijn zult u zeker genieten en uw gastheer en gastvrouw zullen er alles aan doen om uw verblijf tot een succes te maken.

Bij slecht weer of kou hoeft u zich hier ook geen zorgen te maken in de winter van 2019 is er een nieuwe accommodatie gebouwd geschikt voor 4 personen voorzien van alle gemakken.

U zult zich hier zeker snel thuis voelen aan de faciliteiten zal het niet liggen.

Wilt u de grote meerval vangen die hier rondzwemt, probeer het dan eens voor het bruggetje naar het eiland met een stukkie kipfilet.

Ons advies is om geen pellets mee te nemen, en deze ter plaatsen te kopen van Robin, naast het feit dat deze pellets heel erg goed zijn is het ook nog eens goedkoper dan dat u uw pellets vanuit Nederland mee neemt.

Wanneer het eens niet loopt, vraag Robin om advies om met een boilie te vissen die hij verkoopt, hij weet de meest recente vangsten met de boilies die hij aanbied.

Als laatste willen we u melden dat u voor dit water niet met een volle auto hoeft te rijden, uw bivy kunt u thuis laten vanwege de hard bivys die ter plekke staan en ook uw schepnet en onthaakmat kunt u thuis laten.

Extra’s: Verkoop van klein materiaal, verhuur voerboot (viper 75 euro per week, voor 1 persoon, wanneer er meerdere gebruik maken van de voerboot dan 100 Euro voor een week, borg voor de voerboot is 100 euro).

Extra’s 2: Verhuur van schepnet en onthaakmat voor 10 euro per persoon per week. verder zijn er verschillende soorten boilies te koop vanaf 10 Euro per kilo en zijn er pellets te koop.

 • Elke visser dient in het bezit te zijn van een schepnet met een minimum net van 42 inch (schepnetten kunnen worden gehuurd bij ons, borg vereist).
 • Een groot gewatteerde onthaakmat (matten kunnen worden gehuurd bij ons, borg vereist).
 • Netten onder 42 “& flinterdunne onthaakmatten zijn verboden, dit is voor de GEZONDHEID EN VEILIGHEID VAN ONZE Karpers.
 • Bij aankomst dienen alle netten & matten te worden ondergedompeld in onze antiseptische tanks
 • Hoofdlijn dient een minimale trekkracht te hebben van 15 pond.
 • Geen gevlochten hoofdlijnen of  leadcore.
 • Weerhaakloze haken of microbarb, geen verbogen haken.
 • Hengels mogen nooit onbeheerd achter blijven.
 • Zakken van vis is verboden.
 • Vis moet zo snel als mogelijk terug gezet worden, op de onthaakmat dient de vis nat gehouden worden (hou altijd een emmer water bij de hand).
 • Hou de vis tijdens het fotograferen altijd boven de mat, fotografeer nooit een vis staande.
 • Antiseptisch middel bijv. (Klin-ic Tamodine) of Bonjela zijn verplicht.
 • De boot mag alleen gebruikt worden tijdens het drillen.
 • Er mogen geen noten, zaden of peulvruchten worden gebruikt
 • Hennep en maïs is toegestaan.
 • Freezerbait is toegestaan, ready made niet!
 • Maximaal 3 hengels per visser.

Interesse in Les Burons?