Lac du Beaute

Op Lac du Beaute kunt U vissen vanuit uw eigen bivy, maar het is ook mogelijk om één van de twee aanwezige stacaravans te huren. Alle stekken zijn aangelegd vanaf één kant, zodat het mogelijk is om tegen de overkant aan te vissen.

Alex en Caroline hebben besloten om het meer en zijn faciliteiten open te stellen voor mindervaliden vissers. Zo is er een stacaravan ingericht als sanitair en deze heeft een dubbele toegangsdeur en een oprit zodat deze toegankelijk is voor mindervaliden. Is het toch nog wat omslachtig, Alex bied met liefde een helpende hand.

Previous
Next

Als er geracet wordt op het circuit van Le mans kan je het in de verte horen. Wordt er niet geracet dan is het hier stil, heel stil. De stilte wordt onderbroken door het springen van een vis, een koe van de naburige boerderij of een zingende vogel. Hier kan je kiezen voor een accommodatie maar gewoon vanuit je bivy vissen kan ook.

– Rene, Fransekarpers.nl

lac du beaute

Informatie

 • Grootte water: 1,7HA
 • Ligging: Vlakbij Le Mans.
 • Bodem: Zand en gravel.
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld.
 • Te huur: Voerboot.
 • Te koop: Boilies, pop ups, baitglug, baitpasta en hengelsportmateriaal.
 • Vissers: Maximaal 5.
 • Honden: Enkel hulphonden zijn toegestaan.
 • Afstand vanaf Utrecht: ca. 675 kilometer

Accommodatie

Op het terrein van Lac du Beaute staan twee grote stacaravans. Deze zijn volledig ingericht en apart te huren. Een derde stacaravan doet dienst als sanitair voor vissers die vanuit een bivy vissen. Echter is de sanitair caravan ook geschikt voor mindervalide vissen.

Het circuit van Le Mans ligt niet ver van dit water. Op een race dag, hoor je de auto’s in de verte brommen. Op de dagen dat er niet geraced word is het hier heerlijk stil. Bij het circuit ligt o.a. een auto museum. Leuk voor een dagje weg!

Previous
Next

Prijzen

€300.- per visser €84 voor een niet vissende gast per week.

Exclusief afhuren €1130,- voor een week (maximaal 5 vissers) hier zit geen stacaravan bij, deze dient u apart te huren. 

Stacaravan €355,- per week.

Een week loopt van Zaterdag 10.00 tot Zaterdag 10.00.

Aanbetaling 50% van de boekingskosten binnen 3 weken na uw reservering. Het restant dient zes weken voor aanvang van uw vakantie in ons bezit te zijn.

Denkt u om een reis en annuleringsverzekering.

Alex en Caroline hebben de leeftijd om van hun pensioen te genieten, na een lang werkzaam leven van Alex als vrachtwagenchauffeur in Engeland hebben ze besloten om dit genieten in Frankrijk te doen in hun eigen paradijsje.

Al vanaf de binnenkomst merk je dat ze van mensen houden en het contact verloopt dan ook heel gemakkelijk en gemoedelijk. Het meer is 55 jaar oud en toen ze aankwamen hebben ze 3 en een half jaar moeten werken voor ze gasten konden ontvangen. Alex stopt enorm veel tijd en liefde in zijn meer, zo heeft hij een systeem aangelegd waardoor het meer nooit zal bevriezen. Op zes punten in het meer wordt er zuurstof middels pompen toegevoegd (de pompen zijn niet eens hoorbaar).

Alex is iemand die niets van zijn meer aan het toeval over laat, hij wil weten wat er bij de omliggende akkers verbouwd wordt, er loopt een weg langs het water met een heuvel, toen Alex aankwam werd het regenwater van deze weg opgenomen in het water van het meer. Je begrijpt vast al dat dit niet meer het geval is, onder de grond heeft hij een buizenstelsel aangelegd en wordt het water keurig naar een meertje elders op het terrein afgevoerd.

Op dit water kan je vissen vanuit je eigen bivy, maar het is ook mogelijk om één van de twee aanwezige stacaravans te huren. Alle stekken zijn aangelegd vanaf één kant, zodat het mogelijk is om tegen de overkant aan te vissen. Alex en Caroline hebben besloten om het meer en zijn faciliteiten open te stellen voor lichamelijk gehandicapten vissers. Zo is er een stacaravan ingericht als sanitair en deze heeft een dubbele toegangsdeur en een oprit zodat deze toegankelijk is voor gehandicapten. Is het toch nog wat omslachtig, Alex bied met liefde een helpende hand.

Menige visser met een handicap zijn u al voor gegaan en Alex en Caroline hebben vol bewondering en ontzag gezien hoe deze groep zich weet te redden. Maar ook de niet gehandicapte visser zal hier enorm genieten!

Als laatste wil Alex zijn gasten een tip meegeven, minimaal 15 lbs hoofdlijn met circa een meter leadcore haakmaatje 6 of 8 in combinatie met een wartellood van 6 ounce heeft hier in het verleden de beste resultaten opgeleverd.

 • Onze belangrijkste regel is dat u verantwoord met de gevangen vis moet omgaan.
 • Alleen haken met weerhaak zijn toegestaan
 • Partikels en tijgernoten zijn toegestaan mits voorverpakt (tijgernoten graag met mate gebruiken)
 • Grote onthaakmat is verplicht
 • Open vuur is verboden, een BBQ is echter toegestaan mits u een emmer water ernaast plaatst.
 • Voerboten zijn toegestaan mits u rekening houdt met de visser naast u.
 • Maximaal 4 hengels per visser
 • Er zijn twee roeiboten op het terrein, deze mag u gebruiken om uw lijnen uit te varen, maar het is wel op eigen risico.
 • Indien u een stacaravan geboekt heeft vragen wij bij aankomst een borg van 100 Euro die u bij vertrek weer terug krijgt.
 • De stacaravan dient schoon en netjes te worden achtergelaten, anders zijn wij genoodzaakt schoonmaakkosten in rekening te brengen (deze houden we in van de borg).
 • Indien u een stacaravan boekt is beddengoed inclusief, u dient echter wel zelf handdoeken en theedoeken mee te nemen.

Interesse in Lac du Beaute?