La Croze Gite Matisse

Frank & Esther zijn de nieuwe en trotse eigenaren van La Croze in La Vire Sur Lot.

Ze kunnen niet wachten om de eerste gasten via Fransekarpers te ontvangen. Op het terrein van dit Manoir (herenhuis of landhuis) is gebouwd in 1784 op de fundamenten van een kasteel uit de 13e eeuw. Hier verblijven is uniek net zoals de oprijlaan met 300 jaar oude moerbeibomen.

 
Previous
Next

La Croze ligt vlak voor een barrage, net achter de barrage is het water enorm zuurstofrijk.  Op 100 meter na de barrage ligt een zandstrandje waar gezwommen kan worden. Dit zandstrandje wordt haast niet gebruikt, het loont de moeite om in de avonduren met wat hengelsportspullen daar ook eens te gaan vissen.

– Rene, Fransekarpers.nl

Informatie

Accommodatie

Gite Matisse heeft een eigen terras met uitzicht over de rivier, heerlijk privé en enorm rustgevend. De zitkamer ademt mede door de eeuwenoude tegelvloer in combinatie met de inrichting een unieke sfeer uit. De zitkamer is voorzien van een bank, stoelen een bureau en voor wie niet zonder kan een TV.

De keuken en/of eetkamer heeft nog de originele schouw en er staat een eettafel natuurlijk is deze voorzien van een luxe keuken voorzien van de moderne gemakken zoals een koel/vrieskast, combi magnetron en een vaatwasser. Er zijn 3 slaapkamers die allen ruim zijn en elke slaapkamer heeft zijn eigen luxe badkamer.

Zonder zitje op de binnenplaats zou deze accommodatie niet compleet zijn. Natuurlijk bent u ook welkom aan ons zwembad dat u deelt met de gasten van de andere accommodaties. En als u van tennissen houdt bent u op La Croze ook aan het goede adres

Prijzen

  • Prijs per week 695 Euro (April)
  • Prijs per week 795 Euro (Mei)
  • Prijs per week 895 Euro (Juni)
  • Prijs per week 1195 Euro (Juli & Augustus)
  • Prijs per week 895 Euro (September)
  • Prijs per week 795 (Euro Oktober)
  • November en December op aanvraag en voor de winterperiode hanteren we speciale tarieven, informeer hier gerust naar.
Twee weken aaneengesloten 5% korting op de huurprijs
Drie weken aaneengesloten 10% korting op de huurprijs

Schoonmaakkosten (verplicht 75 Euro)

Borg 250 Euro

Gebruik wasmachine is inbegrepen

U dient zelf te zorgen voor een reis- en annuleringsverzekering.

Wij (Frank & Eshter) kunnen niet wachten om u rond te leiden op ons mooie complex waar alles aanwezig is om uw vakantie tot een succes te maken. Naast het vissen is er in de omgeving van alles te zien en te beleven.

Zelf vinden we het heerlijk om over de Vide greniers (antiek/rommelmarkten) rond te struinen, in het hoogseizoen is er haast iedere dag wel eentje in de buurt. We staan er vroeg voor op om een verrekijker uit de eerste wereldoorlog te scoren die we kopen voor 20 Euro na wat onderhandelen, of dat gekke unieke schilderijtje. We kunnen u verwijzen naar de beste wijnchateaus in de omgeving of naar die van onze buurman. De mooiste bezienswaardigheden, de leukste tochtjes en de mooiste routes. Maar U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om heerlijk op ons domein te verblijven en te genieten van het weer, de rivier, de tennisbaan en het zwembad. Kortom, u kunt bij ons vakantievieren op een manier die u past rechtstreeks aan de visrijke rivier de Lot. De Lot staat natuurlijk bekend om zijn karpers maar er zwemmen ook enorm grote meervallen, kopvoorns en barbelen rond. Houdt het daar op, nee hoor, in de rivier zit natuurlijk ook snoek, snoekbaars en zelfs brasems zijn hier aanwezig.

En wilt u de unieke beleving van het vissen vanaf een boot, wij hebben een mooi bootje met 7 pk motor, slaapplekken, aansluitpunten voor een koelbox, oplaadpunten voor uw telefoon die we verhuren aan onze gasten.

We verhuren de boot per dag, de eerste dag kost u 75 Euro en is inclusief benzine, iedere opvolgende dag is de boot 50 Euro en zit er geen benzine bij. (Wij van Fransekarpers hebben zelf een nacht op de boot doorgebracht en het is een unieke ervaring om vanaf de boot op de mooiste plekjes aan de lot te vissen).

We maken de bedden vast op voor u.

Op La Croze maken we gebvruik van de service van Lot-baits

Nederlands aas en geschikt voor de rivier tegen eerlijke prijzen, u dient dit wel tijdig te bestellen omdat we alles vers laten aanleveren.

Als je in Frankrijk wilt vissen, zijn er een aantal regels waaraan je je moet houden. Het is verplicht om in het bezit te zijn van een visvergunning. Zonder een vergunning kan je visavontuur nog niet beginnen. Ook moet je in het bezit zijn van een gestempelde zegel (timbre oblitéré) die overeenkomt met de tarieven van viskwekerijen. Beide documenten zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV’s, de sportwinkels en tabacs. De documenten worden direct meegegeven. Bij een overtreding moet je altijd je geldige vergunning kunnen tonen. De prijzen van de vergunning verschillen per departement en hangen ook af van het type vissen dat je uitvoert. Een dagtarief ligt gemiddeld rond de 10 euro en een vergunning voor het hele jaar ligt gemiddeld rond de 60 euro. Voor jongeren onder de 16 jaar kost een vergunning rond de 30 euro. Ook kun je een speciale vakantievergunning kopen (geldig van juni tot eind september). De prijs hiervan ligt gemiddeld ook rond de 30 euro.

Interesse in La Croze gite Matisse

close

Om met onze klanten in contact te kunnen blijven in covid tijd zullen we zo af en toe een nieuwsbrief doen uitgaan. Schrijft U zich er voor in?