Etang du Cheix

Als het roer om is gegaan bij mensen dan is het wel bij Marcel & Yvonne, Marcel werkte ging van een bankier in Nederland naar een chocolatier in Antwerpen.. Ze runnen nu vanaf het eigen terrein een chocolatier en salon du Thé. Hij maakt heerlijke chocolade in mooie vormen en mensen uit de weide omgeving komen hier hun chocolade kopen. Naast de heerlijke chocolade verkopen ze ook ambachtelijk gemaakt ijs, en ook hier is de kwaliteit hoog. Je hebt er overigens geen last van als huurder van de woning. Er ligt nog een aardig stukje tuin tussen de woning/winkel van Marcel & Yvonne. Er is overigens ook een ruimte waar je video’s kan bekijken hoe Peter de chocolade maakt. Yvonne doet voornamelijk de winkel en ontvangt de gasten voor de vakantiewoning. En als je zin hebt in ijs of chocolade, het is vlakbij….

Previous
Next

 Dit is een openbaar meer en de accommodatie ligt op de juiste plek aan het water. De eigenaar is een geweldige chocolatier, ook nog! De grootste Boeddhistische tempel van Frankrijk ligt op 10 minuutjes lopen en is erg kleurrijk, een bezoekje waard!

– Rene, Fransekarpers.nl

Informatie

Accommodatie

Een luxe accommodatie direct aan het meer met een kleine visplek voor de deur. Via de voordeur komt U in een open ruimte met in het midden een pallet kachel. In de koudere maanden houdt deze het huis heerlijk warm én het is ook erg sfeervol.

Er is een grote open keuken, voorzien van alle gemakken. We noemen; 4-pits inductie, oven, magnetron, vaatwasser en koelkast. De woonkamer is 40m² groot en heeft wifi. Op de begane grond kunt U ook een slaapkamer vinden met uitzicht op het meer en een queensize bed.

Op de begane grond vindt U tevens een badkamer met douche en wastafel. Uiteraard is er ook een toilet. De woning is voorzien van een wasmachine. 

De open trap brengt U naar de eerste verdieping, daar is een slaapkamer met vier enkele bedden. 

In de tuin lopen kippen. Honden zijn toegestaan, maar ze moeten de kippen wel met rust laten. Speciaal voor de kinderen is de tuin afgesloten met een hek, veiligheid gaat voor alles.

etang du cheix

Prijzen

Hoogseizoen: €560,-

Middenseizoen: €470,-

Laagseizoen: €410,-

De prijzen gaan uit van een verblijf voor 4 personen. Indien U met minder (of meer komt) kunt U altijd aangepaste prijzen opvragen. 

Er wordt €150,- borg berekend.

 

De gite is heerlijk en lekker ruim en voorzien van alle gemakken. Het servies, bestek en alle andere zaken die daarbij horden is aanwezig voor 6 personen.  Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt en liggen er 2 keukenhanddoeken, 2 theedoeken en 2 vaatdoeken voor u klaar. U krijgt 2 zakken pellets voor de kachel en voor de eerste dag is er koffie, Thee en suiker aanwezig. Voor 5 Euro per persoon kunt u ook uw handdoeken thuis laten.

Drie keer per jaar wordt er door de hengelsportvereniging forel uitgezet, dan is het gedurende de eerste 4 dagen enorm druk met Franse vissers die de forel willen vangen voor op de BBQ. Wees niet verbaasd als u in zo een week zit dat er 20 man op een rijtje zitten die veel herrie produceren. Ze zijn al vroeg aanwezig, stoppen tussen de middag om thuis van de lunch (Forel?) te genieten en komen vervolgens weer een paar uur terug. Wanneer de uitzettingen zijn kunnen we helaas niet aangeven. Naast Forel, zit er natuurlijk karper, voorn, snoek en baars in het water.

Wel dient u zelf alle visspullen mee te nemen, er is niets aanwezig….

Nachtvissen is niet toegestaan en U dient in het bezig te zijn van een visvergunning.

Interesse in Etang du Cheix?

close

Om met onze klanten in contact te kunnen blijven in covid tijd zullen we zo af en toe een nieuwsbrief doen uitgaan. Schrijft U zich er voor in?