Albas Gite

Drie jaar geleden hebben Frank & Esther het grote terrein en de bijbehorende gebouwen gekocht. Albas ligt rechtstreeks aan de nachtviszone, aan de Lot. Vissen kon niet, de oever was totaal overwoekerd, maar na hard werken aan de accommodatie en het terrein kan er gevist worden vanaf eigen land. Het is natuurlijk openbaar water dus u dient een vergunning te kopen (verkrijgbaar in Cahors bij de tourist information). De tuin met fruitbomen is groot te noemen, maar bied voldoende privacy.

Previous
Next

Een zwembad, een grote tuin waar soms de herten even komen kijken, konijnen, eekhoorns en er zijn zelfs dassen gezien. Aan de waterkant in het schemer genieten van het dorpje Albas. O ja, loop er eens heen en verwonder je over hoe hier de mensen nog wonen. Bij het gemeentehuis in de tuin heb je een geweldig uitzicht over de rivier een absolute aanrader.

– Rene, Fransekarpers.nl

albas

Informatie

Accommodatie

Op dit grote terrein staat een woonhuis (niet te huur) en een gite (te huur). Deze biedt plek aan 6 personen.

De gite is 120m² en heeft openslaande deuren naar het terras, gratis Wifi en een heerlijke zithoek. Er is een mooie eethoek en een compleet ingerichtte keuken met combi-magnetron en wasmachine. 

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers. Een ouder slaapkamer en een tweede kamer met een twee persoonsbed en twee enkele bedden). Tevens is hier de badkamer met toilet, douche en dubbele wastafel.

Buiten is er zeeën van ruimte met een zwembad én buiten douche.

Op aanvraag zijn een kinderbedje en -stoel aanwezig. Bij het zwembad staan parasols, ligstoelen een barbecue en er is een vuurplaats.

albas

Prijzen

  • Prijs per week 695 Euro (April)
  • Prijs per week 795 Euro (Mei)
  • Prijs per week 895 Euro (Juni)
  • Prijs per week 1195 Euro (Juli & Augustus)
  • Prijs per week 895 Euro (September)
  • Prijs per week 795 (Euro Oktober)
  • November en December op aanvraag en voor de winterperiode hanteren we speciale tarieven, informeer hier gerust naar.
Bij twee aaneengesloten weken 5% korting op de verhuurprijs.
Bij drie aaneengesloten weken 10% korting op de verhuurprijs.

Schoonmaakkosten (verplicht 75 Euro)

Borg 250 Euro

Op de fishfinder heeft Frank gezien dat op 10 meter uit de kant de oude vaargeul ligt, dit heeft hij een aantal keren kunnen zien op de fishfinder dat er hier drie keer zoveel veel vis zwemt als op de ondiepere stukken. Aan de overkant van de rivier ligt nog een mooi plateau hier komt ook vaak de nodige vis uit. U kunt het zelf onderzoeken als u hier bent, de roeiboot (3,5 meter) met fishfinder mag u gebruiken als u hier boekt.

We nemen u mee op een gewone Woensdag

Het is heerlijk weer, lekker vroeg op en willen een vis vangen. We lopen vanuit het huis de tuin in en zien in een hoek van de tuin hoe twee reeën staan te grazen. We gooien een hengeltje uit en nemen onze ontvanger mee, eerst maar eens lekker een duik nemen in het zwembad. Na een uurtje komt de rest van het gezin tot leven, je maakt koffie en thee en hebt je ontvanger bij je voor je weet maar nooit. Onder de koffie en thee vertel je tegen de kinderen dat ze de volgende dag ook vroeg moeten opstaan om de reeën te zien. Dan gaat je ontvanger af…. vis, deze keer is het een barbeel van bijna 60 centimeter maar gisterochtend was het die grote meerval. De kinderen lopen samen naar het dorp, dat kan hier en gaan met een briefje en geld naar de bakker voor lekkere verse croissants en chocoladebroodjes.

Na het ontbijt is het tijd om er op uit te gaan, we kunnen kiezen, St Cirque de Lapopie (dit moet je gezien hebben), Cahors en een rondvaart over de rivier, gaan we naar een wijn chateau of kiezen we voor de markt in Prayssac. Je besluit de kinderen te laten kiezen, en deze willen naar Martel met de stoomtrein mee.

Na een heerlijke dag komen jullie thuis, je gooit de hengels uit en de kinderen gaan afwisselende tafeltennissen en zwemmen. Als avondeten gaat de BBQ aan, lekker een worstje. salade (het moet natuurlijk ook verantwoord zijn), stokbroodje en er wordt een flesje donkerrood open getrokken die je op de terugweg uit Martel toch nog even bij een wijnboer hebt gekocht.

Als het donker is en de kinderen naar bed zijn, en je net je eerste oude strijder hebt teruggezet, een spiegelkarper, een mooie doorleefde riviervis van 26 pond neem je de dag nog even door met je partner. Jullie besluiten om de volgende dag lekker niets te doen, de kinderen kunnen lekker zwemmen in het zwembad. Eigenlijk willen jullie ook nog naar Rocamodour en Figeac, jullie beslissen om volgend jaar maar twee weken te boeken.

Dan is het tijd om je bivy op te zetten en eens goed te voeren. Jullie blijven de volgende nacht thuis, dus er wordt een nachtje gemaakt.

Zo ongeveer zal het kunnen gaan….

Aas van Lot-baits:

it is in Nederland geproduceerd aas wat we voor een eerlijke prijs aanbieden.

Het aas is verkrijgbaar in 5 kilo zakken en kost 30 Euro per zak. (we streven ernaar om altijd twee soorten op voorraad te hebben liggen).

Ook is het mogelijk om partikels te verkrijgen. Echter doordat alles vers uit Nederland komt dient u uw aas wel tijdig te bestellen.

Als je in Frankrijk wilt vissen, zijn er een aantal regels waaraan je je moet houden. Het is verplicht om in het bezit te zijn van een visvergunning. Zonder een vergunning kan je visavontuur nog niet beginnen. Ook moet je in het bezit zijn van een gestempelde zegel (timbre oblitéré) die overeenkomt met de tarieven van viskwekerijen. Beide documenten zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV’s, de sportwinkels en tabacs. De documenten worden direct meegegeven. Bij een overtreding moet je altijd je geldige vergunning kunnen tonen. De prijzen van de vergunning verschillen per departement en hangen ook af van het type vissen dat je uitvoert. Een dagtarief ligt gemiddeld rond de 10 euro en een vergunning voor het hele jaar ligt gemiddeld rond de 60 euro. Voor jongeren onder de 16 jaar kost een vergunning rond de 30 euro. Ook kun je een speciale vakantievergunning kopen (geldig van juni tot eind september). De prijs hiervan ligt gemiddeld ook rond de 30 euro.

Interesse in Albas Gite?