Betaalwater met huisje, betaalwater met accommodatie, karpervissen met huisje

Vismeer in Frankrijk kopen

Wij hebben de afgelopen jaren gemerkt dat er vele mensen belangstelling hebben om een vismeer te kopen in Frankrijk. Wij weten dat er in Frankrijk meer dan 200 meren te koop staan al dan niet met of zonder accommodatie. De accommodatie kan een schuurtje zijn, een clubhuis, sta-caravan of een compleet huis met alles er op en eraan.

De grote van de meren begint met circa 0,5 Hectare en loopt op tot circa 30 Hectare. Maar hoe ga je deze nu vinden en weet je of alles goed gedocumenteerd is en voorzien van de juiste papieren om een bedrijf te mogen runnen. We merken dat mensen dan vaak tegen de beperking van de taal aanlopen en niet de weg weten te vinden in alle regels van de Franse overheid op landelijk en lokaal gebied.

Door onze jarenlange expertise met watereigenaren, vismeren en dergelijke weten we globaal een aantal dingen die van belang zijn bij het aanschaffen van een vismeer. Maar ook wij spreken de taal niet maar we hebben een goede samenwerking met Dave een makelaar die midden Frankrijk woont en gespecialiseerd is in het aan- en verkopen van vismeren in Frankrijk.

voorbeeld meer

Wat is er te koop?

Dave heeft zelf altijd wel tussen de twintig en dertig meren die te koop zijn in zijn beheer, maar Dave weet ook wel een beetje wat er in geheel Frankrijk te koop is op een moment. Daarnaast werkt hij ook met zoekopdrachten voor klanten. Dave spreekt Engels (moedertaal) en vloeiend Frans en is op de hoogte van alle regelgeving. Daarnaast weten we uit betrouwbare bron (en dit hebben we ook gezien) dat na de aankoop hij niet verdwijnt maar hulp bied bij de eerste stappen in het ondernemenslandschap in Frankrijk.

Wij van Fransekarpers zijn enorm blij dat we met Dave mogen samenwerken. Naast de samenwerking met Dave kunnen we u in contact brengen met heel veel Engelstallige vakmensen. Of dit nu gaat om een verbouwing, iets uitgraven, tuinonderhoud of iets renoveren ons netwerk is groot. Een viskweker nodig om uw meer aan te vullen met karper, wij weten bij welke kweker u zelf de vis kunt selecteren om zo het mooist denkbare bestand op te bouwen.

Wat kan Fransekarpers voor u betekenen?

Wij van Fransekarpers kunnen u op weg helpen met het traject. Wij begeleiden u in dit proces, zo zullen we samen afreizen naar Frankrijk, de afspraken voor het bezichtingen maken, voor onderdak en maaltijden zorgen en indien u dit wenst een succesvol water bezoeken waar u de eigenaar het hemd van het lijf kan vragen over waterbeheer, regels, overheid, belastingen, aas en visstandbeheer.

We willen nadrukkelijk vertellen dat we geen onderhandelingen voeren over de prijs, we zijn immers geen makelaar.

Kosten

Natuurlijk kunnen we niet gratis werken maar voor onze hulp rekenen wij een laag tarief, tevens zullen wij geen commissie vragen over de verkoopprijs. U krijgt van ons een factuur voor onze hulp en begeleiding die we vooraf duidelijk met u zullen doornemen. De hoogte van de factuur is afhankelijk of we met eigen auto moeten rijden, de duur van het bezoek en de tijd dat u ter plekke onze hulp nodig heeft.

Hulp na aanschaf

Heeft u eenmaal uw droombestemming aangeschaft dan kunnen we u helpen om boekingen binnen te krijgen via deze website. Heeft u een eigen website nodig dan kunnen we u tegen hele scherpe tarieven daarmee ook helpen.

Indien u belangstelling heeft neem dan vrijblijvend contact op met ons via het contactformulier op deze website met vermelding van het onderwerp.

Wat zijn de prijzen van een water?

Laten we beginnen te zeggen dat koopjes niet bestaan voor een viswater ook in Frankrijk niet. Wateren van 20 Ha komen zelden of nooit op de markt. Laat ik even één complex eruit lichten wat momenteel (November 2021) te koop staat. Een complex van 4 meren (2 bevisbaar, de 4e is een kweekvijver) met totaal aan water 3.5 Ha op totaal 5.3 Ha grond (inclusief water). Bij dit complex zit een woning met 4 slaapkamers bij op het terrein met een grote open keuken met kookeiland, 2 badkamers en een kantoor. Bij één van de meren staat een grote stacaravan voorzien van water en electra en compleet ingericht. Verder zijn er schuren voor opslag van machines of aas op te slaan of te koken. Op de drie meren zitten in toaal circa 300 karpers met gewichten tot 22.5 kg met een gemiddeld gewicht van 13.6 kg. Dit alles staat te koop voor € 662.500,-

Ander voorbeeld, 2 Ha land met meer van 1 Ha geen voorzieningen met karper, snoek en baars erin staat momenteel te koop voor € 99.000,-

Nog een laatste voorbeeld van November 2021 wat te koop staat, met eronder een paar foto’s. Totaal 9.5 Ha land waarvan 2.8 Ha water. Ook dit complex heeft een woning, een recent gerenoveerde watermolen uit de 17e eeuw. Met 90 vierkante meter woongenot. Naat deze woning is er nog een gebouw, een onbeschreven blad, wat geroveerd kan worden. Het water heeft een goed bestand aan karpers tot 22.5 kg en vier stekken met achter elke stek een schuurtje. Dit alles wordt aangeboden voor € 572.400,- De foto’s onderstaand zijn van dit complex.

Nawoord

Let op, bovenstaande zijn een aantal voorbeelden van wat er te koop is in November 2021, deze pagina zullen we niet iedere keer aanpassen of veranderen. Het geeft een indicatie van de prijzen die gelden voor het aanschaffen. Niet geschrokken van de prijzen en nog steeds belangstelling? Dan nog het volgende, de verhuur loopt meestal van 1 April t/m 31 Oktober dan moet het verdiend worden, de meeste eigenaren kunnen er niet van leven. Vaak werken ze partime een aantal dagen in de week als zelfstandige erbij om rond te kunnen komen. Je hebt dus een voordeel als je een bouwwakker bent, dakdekker, loodgieter of electriciën bent (of een ander vak die je met de handen kan uitvoeren).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief !

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

Schrijf u hieronder in op onze nieuwsbrief