Vismeer in Frankrijk kopen

Wij hebben de afgelopen jaren gemerkt dat er vele mensen belangstelling hebben om een vismeer te kopen in Frankrijk. Wij weten dat er in Frankrijk meer dan 200 meren te koop staan al dan niet met of zonder accommodatie. De accommodatie kan een schuurtje zijn, een clubhuis, sta-caravan of een compleet huis met alles er op en eraan.

De grote van de meren begint met circa 0,5 Hectare en loopt op tot circa 30 Hectare. Maar hoe ga je deze nu vinden en weet je of alles goed gedocumenteerd is en voorzien van de juiste papieren om een bedrijf te mogen runnen. We merken dat mensen dan vaak tegen de beperking van de taal aanlopen en niet de weg weten te vinden in alle regels van de Franse overheid op landelijk en lokaal gebied.

Door onze jarenlange expertise met watereigenaren, vismeren en dergelijke weten we globaal een aantal dingen die van belang zijn bij het aanschaffen van een vismeer. Maar ook wij spreken de taal niet maar we hebben een goede samenwerking met Dave een makelaar die midden Frankrijk woont en gespecialiseerd is in het aan- en verkopen van vismeren in Frankrijk.

voorbeeld meer

Wat is er te koop?

Dave heeft zelf altijd wel tussen de twintig en dertig meren die te koop zijn in zijn beheer, maar Dave weet ook wel een beetje wat er in geheel Frankrijk te koop is op een moment. Daarnaast werkt hij ook met zoekopdrachten voor klanten. Dave spreekt Engels (moedertaal) en vloeiend Frans en is op de hoogte van alle regelgeving. Daarnaast weten we uit betrouwbare bron (en dit hebben we ook gezien) dat na de aankoop hij niet verdwijnt maar hulp bied bij de eerste stappen in het ondernemenslandschap in Frankrijk.

Wij van Fransekarpers zijn enorm blij dat we met Dave mogen samenwerken. Naast de samenwerking met Dave kunnen we u in contact brengen met heel veel Engelstallige vakmensen. Of dit nu gaat om een verbouwing, iets uitgraven, tuinonderhoud of iets renoveren ons netwerk is groot. Een viskweker nodig om uw meer aan te vullen met karper, wij weten bij welke kweker u zelf de vis kunt selecteren om zo het mooist denkbare bestand op te bouwen.

Wat kan Fransekarpers voor u betekenen?

Wij van Fransekarpers kunnen u op weg helpen met het traject. We kunnen uw wensen samen in kaart brengen en u in contact brengen met Dave om te kijken of wat u zoekt beschikbaar is en eventueel begeleiden bij een bezoek aan een meer van uw keuze. Dit zal een meerdaags bezoek zijn waarbij we meerdere meren zullen bezoeken. We kunnen tevens helpen met onderdak tijdens de zoektocht niet in een hotel in een grote stad maar in een gite op het platteland (en sommige hebben zelfs een vismeer voor de deur). Om in kaart te brengen wat er bij het runnen van een vismeer komt kijken zullen we ook een bezoek inplannen bij een meereigenaar zodat u deze het hemd van de lijf kan vragen over het runnen van een meer, de werkzaamheden en wat er al dan niet bij komt kijken.

We willen nadrukkelijk vertellen dat we geen onderhandelingen voeren over de prijs, we zijn immers geen makelaar.

Kosten

Natuurlijk kunnen we niet gratis werken maar voor onze hulp rekenen wij een laag tarief, tevens zullen wij geen commissie vragen over de verkoopprijs. U krijgt van ons een factuur voor onze hulp en begeleiding die we vooraf duidelijk met u zullen doornemen. De hoogte van de factuur is afhankelijk of we met eigen auto moeten rijden, de duur van het bezoek en de tijd dat u ter plekke onze hulp nodig heeft.

Indien we u alleen maar hoeven te helpen met het opstarten (de zoektocht) en u wilt vandaar af alles zonder onze hulp doen zijn de kosten natuurlijk lager.

Hulp na aanschaf

Heeft u eenmaal uw droombestemming aangeschaft dan kunnen we u helpen om boekingen binnen te krijgen via deze website. Heeft u een eigen website nodig dan kunnen we u tegen hele scherpe tarieven daarmee ook helpen.

Indien u belangstelling heeft neem dan vrijblijvend contact op met ons via het contactformulier op deze website met vermelding van het onderwerp.

close

Vanaf 30 Juni vervallen alle coronamaatregelen in Frankrijk. Nu is het moment om uw visvakantie te boeken.

Vanaf 30 Juni, vrij reizen, geen avondklok, geen test of bewijs van vaccinatie nodig! Horeca open zonder beperkingen.

Vanaf 9 Juni kunt u zonder pcr test naar Frankrijk reizen, nog wel een avondklok tussen 21.00 en 6.00 uur, horeca is open met een maximum van 6 personen per tafel (zowel binnen als buiten)

Schrijf u hieronder in op onze nieuwsbrief