Betaalwater met huisje, betaalwater met accommodatie, karpervissen met huisje

Advies

Met (jonge) kinderen

Over het algemeen zijn de schoolvakanties als eerste volgeboekt bij onze accommodaties. Wij hebben een aantal accommodaties waarvan we denken en vinden dat dit geschikt is om met (jonge) kinderen naar toe te gaan.

We zullen ze even met u doornemen, allereerst eigenlijk alle accommodaties waar zwemgelegenheid is zijn in onze ogen geschikt.

Zo hebben we een aantal locaties aan de Lot waar zwemgelegenheid aanwezig is. Op La Croze (3 verhuuraccommodaties) is de kans het grootst dat er kinderen in dezelfde leeftijdscatergorie aanwezig zullen zijn. Naast het zwembad en de hele grote tuin is hier ook een tennisbaan aanwezig. Daarnaast zijn er zwemgelegenheden bij de locatie in Albas. Bij de accommodaties aan de lot liggen ook vaak bootjes om uw hengels uit te varen. Natuurlijk kunt u met zo een bootje ook een tochtje over de rivier maken. Vaak zijn er ook kano’s bij een accommodatie aanwezig. Zijn die er niet, dan weten de eigenaren waar u een kano kan huren. Op sommige locaties zoals La victoire gebruiken de kinderen van de eigenaren de rivier als zwembad alhoewel het niet bedoeld is om de rivier over te zwemmen vanwege de sterke (onderstroming).

Voorbeeld van een zwembad bij een accommodatie aan de lot.

Niet op een rivier maar aan een meer?

Natuurlijk hebben we ook locaties die heel geschikt zijn met (jonge) kinderen die aan een meer(tje) liggen. We noemen als eerste Stacey’s place. Ook hier de mogelijkheid om te plonsen al is het geen volwaardig zwembad. De dieren die hier rondlopen zorgen er voor dat kinderen vaak zich vermaken. Zo heeft Stacey momenteel kippen, een varkentje en lopen er 2 ezels rond. Daarnaast staat hier een trampoline en is er voor de hele kleintjes een schommeltje en wat buitenspeelgoed.

Pauls Pond is ook enorm in trek in het hoogseizoen bij gezinnen met jonge kinderen. Daarbuiten komen er vaak gezinnen met hele jonge kinderen die nog niet schoolgaand zijn en veel echtparen of koppels. Natuurlijk boeken we hier ook vaak twee vissende vrienden die in de nachten in een gewoon bedje willen slapen. Naast een klein zwembadje staat er hier ook een tafeltennistafel en is er buiten enorm veel ruimte om te spelen.

La Froterie heeft een luxe accommodatie voor de mensen die net wat meer willen dan basic, ook hier is een zwembad aanwezig.

Lac Desmoisseles heeft een zwembad, deze is echter alleen beschikbaar als u ook de gite huurt. De mogelijkheden zijn wat ons betreft onbegrenst hier. Standaard zit in de verhuurprijs de stacaravan voor 4 personen aan het water (nou ja met uitzicht, hij staat wel 90 meter van het water af). Maar U kunt bijvoorbeeld de gite voor Opa en Oma erbij huren, dan heeft u de mogelijkheid om apart maar toch samen op vakantie te gaan. En wat is er mooier als uw kinderen zouden zeggen, we gaan naar Opa en Oma lekker zwemmen.

Ook the retrait lake vinden wij geschikt met jonge kinderen, er is weliswaar geen zwembad maar er zijn wel een aantal speeltoestellen en spelletjes voor de jongste aanwezig.

En dan hebben we nog les basses berthieres hier moet het komen van de 2 paarden die er rondlopen. Lekker de eigenaar helpen met het verzorgen en ook nog eens een paar Engelse woorden oppikken. Daarnaast zijn er een paar geweldige hondjes die het rennen achter de bal langer vol kunnen houden dan de meeste kinderen.

Als laatste willen we nog Lindentree lakes meegeven, lekker verblijven in een safarilodgetent, voor de kleintjes een avontuur, voor de ouders toch de nodige luxe. En dan als het warm is met zijn allen tegen de schemer lekker in Jacuzzi. Voor de meeste kleine kinderen een waar avontuur het slapen in zo een tent en in de schemer met pa en ma in de jacuzzi.

Voor stelletjes en echtparen.

Natuurlijk zijn alle bovenstaande wateren/accommodaties ook geschikt voor stelletjes en echtparen of twee stelletjes en echtparen. Het is maar net met wie je in een jacuzzi of zwembad wil verblijven. Op al onze accommodaties mag natuurlijk ook een bivy neergezet worden voor als de nachten doorgevist dienen te worden.

Voor bovenstaande groep willen we even les Ravalieres onder de aandacht brengen, en als jullie echt vakantie willen, hier is een enorm goede maaltijdservice mogelijk (aanrader). En jawel, na het vissen en voor het slapen kan je hier ook nog even de Jacuzzi in.

Aan de lot hebben we ook een accommodatie voor 2 personen en zelfs met zwembad, een mooie maar ook enorm populiare plek in Temple sur Lot. Bij deze accommodatie dient er er vroegtijdig bij te zijn. In Januari is vaak al het hele jaar volgeboekt.

Indien het niet erg is om het water te delen en toch als echtpaar een eigen accommodatie te hebben dan is la Germoniere ook een fijne plek om te vertoeven. Hier worden ook dagtickets verkocht. Er zijn zelfs 2 accommodaties dus het is mogelijk om beide accommodaties af te huren met twee stelletjes en toch een stukje privacy te behouden

Op spruce lake bieden we een uniek concept aan. Er kan een visstek gehuurd worden en er is een B&B zodat de eventuele niet vissende partner in de nacht in het B&B kan verblijven. Het is ook gewoon mogelijk om het hele meer af te huren zonder gebruik te maken van de faciliteiten van de B&B.

Vriendengroepen tot 4 man

Natuurlijk kunnen alle bovenstaande opties ook. Zo gaan er best vaak 2 vrienden naar Pauls Pond of staceys’s place.

Voor vriendengroepen tot 4 man die bijvoorbeeld een accommodatie willen om af en toe eens bij te komen, bijvoorbeeld na de reis. Eerst voeren en dan in een gewoon bed slapen en de volgende dag starten met vissen hebben we Carp Quarry. Je huurt dit meer exclsuief af en krijgt de accommodatie (op 200 meter lopen erbij). De accommodatie is basic, maar heeft een keuken met afwasmachine en een badkamer met bad en douche. En de prijs is goedkoper dan menig water waar je naar toe gaat met 4 man. Dit is werkelijk het meest unieke betaalwater in Frankrijk doordat het vroeger een grantiethoeve was. Het is in mijn ogen bijna sprookjesachtig.

Ook Les Burons past goed in deze categorie, met 2 slaapkamers voor 4 personen. Het voordeel van dit water is dat je van één kant vist en dus redelijk dichtbij elkaar zit. Je hebt als (gedeelte van de) groep de keuze om te kiezen om in de accommodatie te slapen of aan het water.

Grote groepen

We kunnen tot 16 personen kwijt op een accommodatie, bij La Croze verdeeld over 3 accommodaties op 1 terrein. Helaas kunnen die niet allemaal vissen. Op La Croze aan de lot kunnen we verdeeld tot 16 personen kwijt en kunnen we eventueel voor u een visgids regelen die een gedeelte van de groep kan begeleiden bij de eerste stappen van het vissen op deze machtige rivier.

In Albas aan de lot kunnen we verdeeld over de twee verhuurlocaties tot 14 personen kwijt. Het voordeel hier is dat er een tussendeur zit tussen de 2 locaties zodat het één locatie wordt.

Bij lasclottes aan de Lot (ook met zwembad) kunnen we verdeeld over de 2 locaties in totaal 12 personen kwijt.

Lac de Grange is gedschikt voor 10 personen, ook hier zwembad en jacuzzi en nog veel meer. Hier kan je ook een cursus handboogschieten krijgen tegen meerprijs. Voor sommige groepen een leuke afwisseling van het vissen.

Ultimate lake kan maximaal 8 vissers kwijt en komt met een luxe accommodatie en heeft enorm zware vis.

100% bivyvissen via Fransekarpers

Mogelijk een beetje ondergeschoven maar we hebben een paar pareltjes als het op 100% bivyvissen aankomt.

Les Montautiers heeft echt enorm zware vissen met goede faciliteiten. Er kan per visser geboekt worden (tot 6 vissers) of je kan het compex exclsuief afhuren. Er zit karper tot over de 30 kg en het water heeft de nodige hotspots in de vorm van eilandjes en overhangende bomen. Kortom, wil je achter gewichtige schubbenvrienden jagen dan is dit de plek!

Al jaren bij ons Etang Cache, 3 dubbele stekken en er worden maximaal 4 vissers toegelaten. Dit water is ouder dan Napoleon, er zwemt hier alleen karper op rond en geen steuren en meervallen (dat is verboden in heel Frankrijk op wateren uit he pré-napoleon tijdperk), Er zwemmen inmiddels 5 vissen rond die de engelse 50 LB hebben overschreden. Eenorm rustig gelegen. Je hoort nauwelijks iets hier (of het moet de tractor zijn van een naburige boerderij).

Carp19 is nieuw, hele nette faciliteiten en stekken en karper tot 27 kg. Het water is 2.3 hectare en er kan per stek of het water kan exclusief worden afgehuurd. O ja, laat je bivy maar thuis. Per stek staat er een tweepersoons bivy klaar (en nog veel meer)

Lac du beaute is een beetje de vreemde eens in de bijt, zware vis. de mogelijkheid om een accommodatie (stacaravan) te huren. Er staan er twee. En de mogelijkheid om vanuit je bivy te vissen.

Vragen?

Heeft u vragen over één van de meren of accommodaties. Kijk dan eerst even op de site verder om te zien of uw vraag beantwoord wordt. Zo niet, neem dan gerust contact met ons op.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief !

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

Schrijf u hieronder in op onze nieuwsbrief